Mexi – Hundhjälpen

Född: 2014 juni
Kön: Hane
Höjd: 27 cm
Längd: 33 cm
Hals: 30 cm
Bröst:
Vikt: 6,5 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-08-07
Senast uppdaterad: 2017-08-07
Ankom Sverige:


Mexi hittades för några år sedan vid en kraftigt trafikerad väg mellan städerna Mangalia och provinshuvudstaden Constanta. Bilar susade fram runtomkring honom och Mexi darrade av skräck – men visste inte hur han skulle rädda sig därifrån.

Tack och lov passerade ett handlingskraftigt par som genast stannade sin bil och tog med Mexi därifrån. De lyckades hitta en familj som lovade ta hand om den lille parveln. Familjen var extremt fattig och på försommaren kontaktade de Mihaela Baisan som driver ett litet privat hägn för att få hjälp. De hade inte råd med mat längre till lille Mexi och hans bäste vän, valpen Rixi. Mihaela kände till familjen sedan tidigare och hämtade båda hundarna redan nästa dag. Hon var oroligt att familjen annars skulle dumpa dem någonstans att klara sig själv. Hundarna blev först förskräckta över flytten till ett hägn med många hundar runtomkring och valde att hålla sig lite på sidan om.

I och med att de hade tryggheten av att vara två, etablerade de sig snabbt ändå. De båda grabbarna var redan tidigare väldigt tighta och vänskapen har förstärkts i hägnet. De syns alltid tillsammans, görandes samma saker. Vi hoppas att dessa två ”bästisar” ska få följas åt även i det nya livet, och ännu en gång få dela sitt hem. För dig som öppnar ditt hem för båda pojkarna har vi ett speciellt erbjudande.

Människorna i Mexis tidigare hem var fattiga men behandlade honom väl. Han har därför ett stort människointresse och söker själv upp de människor han vill bekanta sig med. Den lilla kroppen spritter av glädje när han får sin stund i centrum. Han är väldigt glad och vänlig och älskar att mysa. Leka är också roligt och Mexi visar stolt fram de få leksaker han har i sin inhägnad. Rixi pockar också på samma uppmärksamhet och vill vara med, vilket han givetvis får.

Vi ser vilken glädje och trygghet de båda grabbarna ger varandra. De leker, äter och sover tillsammans – som bästa vänner ska. Vi hoppas de ska få fortsätta sina liv tillsammans. Mexi blir lite osäker när stora hundar närmar sig. På gatan är de stora hundarna ett hot mot de mindre och då är det säkrast att hålla sig undan. Mindre och snälla mellanstora hundar är däremot inget bekymmer. Mexi har också fått träffa några katter och skulle om tiden räckt till nog etablerat en god vänskap.

Till vår lille charmör Mexi söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem där han får leva som en liten prins. Får även bäste vännen Rixi följa med (speciellt erbjudande) så är lyckan fullständig.%d