Messi – Hundhjälpen

Född: 2014 nov
Kön: Hane
Höjd: 53 cm
Längd:
Hals:
Bröst:
Vikt: 18 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 1500 kr
Övrig information: Messi (fd. Alcide, rumänska namnet) finns redan här i Sverige där han gärna träffar intressenter. Observera att måtten är ungefärliga då de togs 2015 då Messi var cirka 7 månader gammal, före han flyttade till sin familj. Messi har vuxit sedan dess, uppdaterade mått kommer inom kort.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-10-11
Senast uppdaterad: 2018-05-01
Ankom Sverige: 2015-09-11


Bakgrundshistoria:
Lille Alcide hade tur – endast två månader gammal var han ensam i en otäck och kall vintervärld – hans chanser att överleva på egen hand var noll. Turen bestod i Cernavodas veterinär Tudor och chauffören Marius som var ute på ett gemensamt uppdrag. De såg valpen ute på ett fält – och förstod genast att här var det bråttom. Alcide var så svag att han inte orkade springa undan när männen närmade sig, Han satt kvar på den stelfrusna marken och skakade av kölden. I bilen virades han in i en varm jacka och så småningom slutade skakningarna. Alcide var helt utmattad när han anlände till hägnet. Han sattes genast under värmelampa och fick sig ett litet skrovmål. När den första medicinska utvärderingen gjordes förundrade man sig att valpstackaren faktiskt levde – han var bara skinn och ben och hade ju varit så kraftigt nedkyld. Alcide är idag vid strålande hälsa och vill nu hitta sitt evighetshem.

Sin första tid tillbringade Alcide med andra småttingar vid det gamla hägnet där de sköttes om av Daniela som han genast utsåg till sin bästa vän. Nu bor han vid Footprints of Joy och har funnit många goda vänner bland personalen. Alcide är människokär och kommer glatt skuttande för att hälsa på Hundhjälpens representanter. Han bjuder genast in till lek och rusar runt med glädje lysandes ur ögonen. Vi tar honom på en liten promenad där han i sin iver trasslar in sig i kopplet. I lekparken är han en stjärna – och trivs med sina unga kamrater. Stora och dominanta hundar gör honom lite osäker – så han håller sig ”snälla gänget”. Alcide har i hägnet träffat några av katterna som också är omhändertagna. Han snusade försiktigt på dem och sedan var de inte så intressanta. Till vår rare Alcide söker vi nu ett livslångt, tryggt hem där han får växa upp till en stilig och trygg unghund. Vi ser gärna att han får sällskap av en trevlig hundkamrat i hemmet.


Detta bildspel kräver JavaScript.


%d bloggare gillar detta: