Megan – Hundhjälpen

Född: 2013 mar
Kön: Tik
Höjd: 48 cm
Längd: 47 cm
Hals: 42 cm
Bröst: 64 cm
Vikt: 20 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-06-01
Senast uppdaterad: 2018-06-30
Ankom Sverige: 2018-07-26


Hundar med lite tuffare utseende är väldigt populära inom vissa grupper. Tyvärr är grymma, arrangerade hundslagsmål för vadslagning vanligt förekommande i regionen, vilket har lett till att det avlas friskt på lämpliga hundar. Några har turen att undkomma detta öde. Vår vackra Megan hittades på motorvägen mellan Cernavoda och Bucharest. Här dumpas hundar regelbundet och den som kör sträckan ser varje gång nya påkörda hundar liggandes vid vägkanten. Detta skulle varit Megans öde om inte personal från hägnet hade råkat passera. De såg Megan irra omkring långt från all bebyggelse, dumpad från en bil. Trafiken är både tung och intensiv så man agerade snabbt. Megan lät sig lockas av de godbitar som medförs i alla hägnets bilar – och fick följa med tillbaka. Alltsedan dess har hon haft ett speciellt gott öga för sina räddare. Megan var väldigt mager och svag vid upphittandet men strålar idag av hälsa och energi. Hon söker nu sitt evighetshem i hundlandet Sverige, dit så många kamrater redan fått sina biljetter. Här har vi vår vackra Megan!

Alltid lika glad – en riktig glädjespridare!

Det första som slår en när man träffar Megan är att hon alltid är glad. Svansen viftar glatt och hon är snabb på att söka kontakt. Nästa utmärkande drag är att hon alltid är redo för lek och bus. Det fullkomligt spritter i kroppen på henne av positiv energi. Megan är oerhört människokär och tar varje möjlighet till att umgås om det finns en ”ledig” människa i närheten. Den som ägnar henne tid får se en överlycklig tjej! Hägnet med sin trängsel och monotoni är inte en bra miljö för denna typ av hund. Det skapar frustration. Megan behöver akut en miljö där det händer mycket intressant, där hon får vara aktiv tillsammans med sin familj, i joggingspåret eller på skogsvandring. Megan kommer att bli det gladaste sällskap man tänka sig. Hon är mycket intelligent och kommer med fördel att ta sig an även lite hjärngympa. I hundsällskap är Megan ganska hög i rang. De andra hundarna ser hennes naturliga auktoritet och anpassar sig. Hon bor i dagsläget med en trygg, stor hane.

Vi söker för vår fina Megan nu ett tryggt och kärleksfullt hem där hon får all den uppmärksamhet hon förtjänar. Megan bor helst som ensam hund för att riktigt få rå om sina människor själv. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet.


 


%d bloggare gillar detta: