Meg – Hundhjälpen

Född: 2016 dec
Kön: Tik
Höjd: 51 cm
Längd: 51 cm
Hals: 35 cm
Bröst: 60 cm
Vikt: 14,8 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2600 kr
Övrig information: Meg har en rörelsestörning och räknas som en av våra handikappade hundar.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-04-25
Senast uppdaterad: 2018-04-25
Ankom Sverige:


Meg och brodern Charlie var bara ca en månad gamla när de anlände till Footprints of Joy. De kom i bil tillsammans med en anställd vid kommunen. Mannen berättade att valparna hittats i närheten av kommunhuset och då han berättat detta för sin fru krävde hon att han omedelbart körde dem till hägnet. De hade inte överlevt annars. Båda två var svaga och ynkliga och veterinären gav dem inte stora chanser. De övervakades noga några veckor och plötsligt var krisen över och småttingarna åt glatt och började leka med varandra. De har nu vuxit upp till vackra unga hundar. Brodern Charlie bor sedan en tid i Finland. Meg har haft otur och väntar ännu. Hon lekte vilt och glatt med några andra ungdomar och något gick på tok. Personalen hörde höga skrik av smärta och fann Meg liggandes på marken, oförmögen att röra bakbenen. Efter konsultation med specialister konstaterades en skada i ryggen – en dislokerad disk som klämde nerverna. Man valde en konservativ behandling med stillhet och medicinering. Meg återfick rörligheten men kommer alltid att ha ett lite annorlunda rörelsemönster. Hägnet är olämpligt för henne och vi hoppas därför att hon ska få resa ”hem” så snart som möjligt. Allt är klart – bara matte / husse saknas.

Meg är en underbart glad och sällskaplig flicka. Hon scannar snabbt av besökare och då det bara är snälla sådana i hägnet får vi snabbt kontakt med henne. Meg är överlycklig och visar med hela sitt kroppsspråk att hon gärna vill umgås och leka lite. Hon får släppa loss i lekparken och där visar sig på styva linan med sina glada skutt. Vi tar henne även med på en liten koppelpromenad vilket är både uppskattat och spännande. Meg står länge och betraktar åsnorna – som om hon undrade vilken konstig hundras de var. Hela tiden är hon uppmärksam på oss och viftar glatt på svansen vid varje liten smekning. Hon har en god relation till de andra hundarna men bor med två lugna och snälla hundar p g av sitt handikapp, Disa i adoptionsprogrammet och Jaime i fadderprogrammet. Meg har vänligt hälsat på några av de katter som också omhändertagits och nu bor i hägnet.

Till vår fantastiska Meg söker vi nu ett lugnt och kärleksfullt hem med egen trädgård / täppa där hon kan strosa runt mellan koppelpromenaderna. Inga barn under skolåldern. Meg kan tänka sig bo som ensam hund där man har mycket tid att ägna henne – men delar gärna hemmet med en lugn och gärna något mindre hundkamrat.%d bloggare gillar detta: