Maya – Hundhjälpen

Född: 2015 jan
Kön: Tik
Höjd: 55 cm
Längd: 65 cm
Hals: 50 cm
Bröst:
Vikt: 32 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-10-20
Senast uppdaterad: 2017-10-20
Ankom Sverige:


Mihaela Baisan driver sitt lilla privata hägn, STAAD, i utkanten av staden Neptun vid Svarta Havet. När hon kl 08 en isande februarimorgon kom till arbetet hördes redan på långt håll att det var kalabalik. Utanför hägnet bor några frilevande hundar ( bl a våra fadderhundar Oliver och Rita ) som hade trängt in en skräckslagen rottweiler mot en mur. Mihaela röt åt ”sina” hundar och rottweilern kastade sig i famnen på henne för att bli räddad. Av tyngden landade båda i en hög på marken. Hägnet var fullt och Mihaela var tvungen att ta med sig Maya hem, där hon lyckades ordna en egen vrå med en koja att krypa in i. Det verkade vara Maya välbekant – vilket får oss alla att tro att hon varit en av dessa otaliga kedjehundar som hållits på en gårdsplan i en kort kedja för att ”skrämma” bort oönskade besök. Maya tydde sig till Mihaela och ville helst ha hennes gunst för sig själv. Andra människor skrämde henne och de blev våldsamt utskällda. Med hjälp av en tränare har nu Maya återfått sin tilltro till människor och hälsar nu vänligt på alla besökare. Hennes framtid finns i hundlandet Sverige, så vi hoppas att hennes framtida matte / husse snabbt ska få upp ögonen för sin alldeles egna Maya som väntar och väntar….

Maya spanar intresserat från sin lilla inhägnad när Mihaela och Ulrica från Hundhjälpen närmar sig. Hon blir överlycklig när hon ser att det är just hon som är målet. Maya får följa med på en promenad i omgivningen och det är ett ömsesidigt nöje. Hon är mycket uppmärksam och håller hela tiden ett öga på sina människokamrater. Vi upplever henne som oerhört människokär och mycket klipsk. Hon har redan fått lära sig lite grundläggande dressyr. Maya skulle säkerligen i sitt nya hem bli en fantastisk äventyrskamrat ute i markerna, på träningsbanan – och då hon även har en väldigt lugn sida – i soffan på filmkvällarna. Hon är en större hund med bruks-slag så det är viktigt att man i det nya hemmet är erfarna och kunniga – för att på bästa sätt kunna tillgodogöra sig Mayas alla fina egenskaper – samt ge henne ett rikt och stimulerande liv.

För vackra Mayas räkning söker vi nu ett livslångt, kärleksfullt hem där hon ägnas mycket tid och får bli en riktig ”bästa vän”. Barn under tonåren bör inte finnas i hemmet och heller inte katter. Maya bor gärna som ensam hund för att få stå i centrum så mycket som det bara går – men kan även tänka sig dela hemmet med en lite större, stabil hane. Det är viktigt att man i hemmet trivs med ett aktivt hundliv / friluftsliv.


Detta bildspel kräver JavaScript.


%d