Maya – Hundhjälpen

Född: 2015, mars
Kön: Tik
Höjd: 60 cm
Längd: 62 cm
Hals: 46 cm
Bröst: 75 cm
Vikt: 30 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 3900 kr
Övrig information: 

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2021-05-21
Senast uppdaterad: 2021-09-09
Ankom Sverige: 2021-07-23


I Sverige:
Maya är en pärla som blivit väldigt tight med sin jourmatte. Det märks att hon uppskattar all den egna tid hon nu får njuta av med sin människa. Dagarna ägnas åt mycket samvaro och mysande, där Maya är noga med att visa hur snäll och tillgiven hon är. Promenaderna är mycket uppskattade och Maya undersöker med stor nyfikenhet och glädje sin nya miljö. Det svenska hundlivet med sin variation är toppen! Hon är full av positiv energi och upptäckarlusta – och visar sig på styva linan med de aktivitetsleksaker hon fått pyssla med. En klipsk tjej som är oerhört tillgiven sina närstående människor – kunde hon så skulle hon nog vara en ”famnhund”. Till vår fantastiska Maya söker vi det hem där man trivs ute i skog och mark och där man är intresserade av en nära och kärleksfull relation med sin hund. Inga småbarn i hemmet och inga katter. Maya skulle trivas alldeles utmärkt som ensam hund – som hon är i jourhemmet – just då hon är så intresserad av en nära relation och då kan få stå i centrum. Så här skriver jourmatte om sin stjärna:
”Maya gillar närhet och diskussioner, att få vara tillsammans i samma rum, gos, leka, springa, gå promenader. Hon älskar när kopplet kommer fram, att få lära sig nya saker och göra sin människokompis glad. Älskar mat och att åka bil, godis. ÄLSKAR människor, säger hellre hej till människor än hundar på promenader och vill gärna ha uppmärksamhet och klapp. Visar inga tecken på skygghet eller oro med främmande människor – all sorts vänlig mänsklig uppmärksamhet vill hon bara få suga åt sig. Vill ligga och kramas på morgonen och vill gärna få vara en knasboll emellanåt och få dig att skratta. Kommer att ge dig så mycket skratt och kärlek.”

Bakgrund:
Maya har för ovanlighetens skulle varit någon sorts “familjehund” i Cernavoda. Hon hade det väl inte särskilt bra – men man tyckte om henne och var snälla med henne. Familjen var dock fattig och i vintras hade man inte råd att bo kvar i sitt lilla hus och i den lägenhet dit man tvingades flytta fick man inte ta med Maya. Man lämnade då över henne till en släkting som lovade ta hand om henne. Efter några månader besökte den ursprungliga familjen och hittade då Maya i en kort kedja på gårdsplanen, ledsen och ensam. Man blev mycket upprörda och lyckades få den nya ägaren att släppa Maya och kontaktade SaveTheDogs som hämtade henne till Footprints of Joy. Maya som levt hela sitt liv utom de sista svåra månaderna i samma hem stressades av mängden hundar och alla nya människor. Hon är dock en väldigt klok hund och förstod snart att hon var i trygghet och att alla människor var snälla. Det är svårt för en hund som levt sitt liv i ett hem att börja trivas i ett hägn. Maya gör sitt bästa men vi ser att hon längtar efter något annat – alldeles egna människor och en rolig tillvaro med mycket närhet och gemensamma äventyr. Maya har ett stort behov av att få lämna hägnet snarast och vi hoppas att hennes framtida familj ska se henne här!


Bilder från Sverige:

I Rumänien:


%d