Max – Hundhjälpen

Född: 2015 maj
Kön: Hane
Höjd: 63 cm
Längd:
Hals:
Bröst:
Vikt: 25 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2500 kr
Övrig information: Max finns för omplacering i Karlstad där han gärna träffar intresserade.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2015-12-09
Senast uppdaterad: 2018-03-25
Ankom Sverige: 2016-02-14


Unge Max anlände på hösten 2015 till hägnet i Cernavoda. Han lämnades in av sin ägare, en man som hävdade att han nu höll på att flytta till Tyskland och därför inte kunde ta hunden med sig. Huruvida det verkligen var så vet ingen. Max blev i alla fall kvar i hägnet när mannen gick därifrån. Efter de inledande veterinära procedurerna fick han flytta in bland de andra hundarna. Max hade dock mycket, mycket svårt att finna sig tillrätta i hägnet, som många av de hundar som tidigare bott i hem. Han var extremt stressad av allt liv och rörelse där och kunde inte alls koppla av. Max var en av de hundar som då hade det största behovet av att snarast få lämna hägnet och finna ro i ett eget hem. Han utmärkte sig under sin vistelse i hägnet genom sitt stora intresse för personalen. Han tog varje tillfälle att glatt svansa runt kring dem och var lika glad när någon av Hundhjälpens volontärer hälsade på. Hägnmiljön var dock mycket torftig för denne nyfikne och levnadsglade grabb men han hade turen att relativt snabbt bli adopterad till ett svenskt hem.

Nu finns i hemmet sjukdom som gör det svårt att ha kvar Max och vi måste därför tyvärr finna honom ett nytt, kärleksfullt hem. Så här beskriver ägarna själv sin älskade Max:

”Max är en otroligt glad, positiv, nyfiken, lojal och orädd hund. Han är kontaktsökande och tycker om människor. Han är energisk men ändå lugn och trygg när vi har lämnat honom ensam – i hemmet, bilen, husvagnen. Allt har gått bra. Max har varit på hundpensionat, både ensam och med vår andra hund, och även det har fungerat bra. Hos oss har han umgåtts på ett trevligt sätt med andra hundar, både hanar och tikar. Han fungerar bra med barn men jag bedömer att om han ska bo i en barnfamilj bör barnen vara i skolåldern. Vi har flera barn i bekantskapskretsen som är 8-10 år och uppåt och det har varit helt oproblematiskt”.

Till denne fantastiske hund söker vi nu ett varmt välkomnade hem där han återigen får bli enormt viktig och får ett härligt och omväxlande hundliv. Mycket bus – mycket spring – naturvandringar och tankenötter. Soff-häng och diskussioner. Max kan tänka sig bo som ensam hund men också dela hemmet med en trevlig hundkamrat. Inga katter.


Detta bildspel kräver JavaScript.


%d bloggare gillar detta: