Marty – Hundhjälpen

Född: 2012 nov
Kön: Hane
Höjd: 58 cm
Längd: 65 cm
Hals: 40 cm
Bröst:
Vikt: 19 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 3900 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-04-02
Senast uppdaterad: 2018-04-02
Ankom Sverige:


Marty levde ett bra liv som familjehund i storstaden Constanta. Så dog plötsligt pappan i familjen och kort därefter tog mamman ett arbete i Tyskland och lämnade Marty hemma med en tonårig son – där började resan mot helvetet. Sonen struntade totalt i Marty och gav utan betänkligheter bort honom till en annan familj. Två veckor sedan stod Marty förtvivlad utanför det gamla hemmet som han ju tidigare hade så fina minnen från. Sonen gav bort honom igen – och ett halvår senare stod igen Marty utanför det gamla hemmet, nu extremt svårt medtagen och under halva sin tidigare vikt. När han till sist kollapsade utanför hemmet kontaktades Mihaela / STAAD. Marty fördes med il-fart till veterinär och Mihaela tog över ansvaret. Veterinären ansåg Marty bortom all räddning. Han var så illa däran att han kunde vare sig stå, äta eller dricka. Ögonen var slutna. Mihaela kunde dock inte släppa taget utan övertalade veterinären att göra sitt bästa. Några kritiska dygn senare kunde Marty flyttas till Mihaelas hem där han efter två veckor kunde stå igen och där han ännu bor och får speciell behandling. Det här är en enormt sorglig historia där en försvarslös hund fått betala priset för mänsklig nonchalans och egoism. Mihaela kämpar vid Martys sida varje dag och önskar inget hellre än att få överlämna honom till en kärleksfull famn i Sverige. Här har vi nu käraste Marty!

Marty är en grabb sprängfull av kärlek. Han blir så glad när han får umgås med Mihaela på egen hand och lika roligt var det när han mötte svenska Ulrica och fick följa med på en liten promenad i de trevliga omgivningarna kring Mihaelas hem. Han är ännu under rehabilitering, behöver gå upp 10 kg till och få stärka sin kropp. Marty har stora sorger bakom sig och just det att få höra ihop med någon är enormt viktigt för honom. Man ser tydligt längtan i hans ögon och det är helt omöjligt att inte älska den här grabben. Han är till karaktären en godmodig och lättsam hund som älskar kel och mys. Långa promenader och äventyr i skogarna står på den framtida önskelistan, där det även uttrycks önskemål om en plats i TV-soffan och på en altan i vårsolen. Marty kommer att bli någons allra bäste vän – tveklöst. Han har fått träffa de hundar som också bor hemma hos Mihaela och har en god relation till dem. Även hennes katter accepterades utan bekymmer.

Till vår av livet så hårt prövade Marty söker vi nu ett varmt välkomnande hem där han får stå i centrum och bli väldigt bortskämd. Han vill bo i en lugnare miljö, gärna med tillgång till en egen trädgård. Inga barn under skolåldern. Finns en hund i hemmet får det gärna vara en tik. Marty kan även tänka sig att bo som ensam hund men då måste det finnas mycket tid att ägna honom.


Detta bildspel kräver JavaScript.


%d bloggare gillar detta: