Mars – Hundhjälpen

Född: 2015 jul
Kön: Hane
Höjd: 66 cm
Längd: 66 cm
Hals: 43 cm
Bröst: 77 cm
Vikt: 24 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 4000 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-07-04
Senast uppdaterad: 2017-09-04
Ankom Sverige:


Mars växte upp hos en familj i staden Cernavoda. Från början var han ”liten och gullig”, som alla valpar. Sedan växte han – och växte lite till. Då kände familjen att han inte längre skulle få gå lös inne på gården. Den obligatoriska korta kedjan införskaffades och Mars fick ett litet träskjul att krypa in i. Sådant var nu livet.

Familjen var dock mycket förtjusta i Mars och skötte bra om honom. Han fick mat och vatten och de var snälla. Av någon anledning vände man sig till hägnet så småningom. Troligtvis tyckte man synd om Mars som dagarna i ända stod och var ledsen i sin kedja.

SaveTheDogs personal hämtade omgående Mars som hälsade dem som gamla, kära vänner. Trots att han de första dagarna saknade sin familj och var förvirrad anpassade han sig snabbt till livet i hägnet. Han är en glädjespridare av stora mått och har massor att erbjuda den svenska familj som ännu inte vet att det väntar just på honom. Här har vi Mars!

Mars är den idealiska hunden för den som har mycket tid att umgås. Han är en kärlekstörstande grabb som gör allt för att vara till lags. Han hälsar lyckligt på alla snälla människor och visar med hela sitt kroppsspråk att han är snäll, glad och vill gärna hitta på något kul. Mars är en aktiv hund som kommer att stortrivas med äventyr i de svenska markerna. Gillar du att vara ute och fiska, tälta, plocka bär och svamp – då är Mars grabben som vill följa med. Han tycker om människor i alla åldrar och det fanns barn i hans tidigare familj. Behovet att tillhörighet är stort och för Mars är varje dag utan egna människor en minus-dag.

Mars har en god social kompetens vad gäller andra hundar. Många söker hans sällskap då han uppfattas som trygg och godmodig. De bästa stunderna är då Mars får busa till det med kamraterna i lekparken – då står glädjen högt i tak. Han har även fått träffa några av de katter som bor i hägnet och tyckt att de skulle kunna ställa upp och leka – vilket de absolut inte ville då de tyckte han var lite väl framfusig. Vi tror dock att Mars kan leva med katter i Sverige – efter en bra introduktion.

Till vår fantastiske Mars söker vi nu ett livslångt, varmt välkomnande hem där han får stå i centrum. Han bor gärna med en pigg och glad hundkamrat.
%d