Marley (Emil)- Hundhjälpen

Född: 2019, jan
Kön: Hane
Höjd: ca 53-54 cm
Längd:
Hals:
Bröst:
Vikt:
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad:
Övrig information: Finns i foderhem i Örnsköldsvik

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2020-12-03
Senast uppdaterad: 2021-03-01
Ankom Sverige: 2019-07-20


I Sverige:
Marley och Mooki kom till sitt nuvarande hem 2019. I hemmet fanns då redan en större hane från Hundhjälpen och tyvärr är relationen mellan Marley och denne inte den bästa då den andra hanen är väldigt dominant. Då Marley och Mooki trivs så bra tillsammans har det beslutats att de ska få fortsätta leva ihop – men i ett nytt hem där Marley slipper stressen av den andra hanen.

Marley är en nyfiken och framåt kille som saknar halva vänster bakben. Det är för honom inte något större bekymmer och han älskar att springa och busa i sin trädgård. Skogspromenaderna är också roliga och han har ett stort upptäckarbehov och gillar att få snusa runt. Marley är väldigt tillgiven och gosig med sina människor men efter en kort mys-stund på kvällarna föredrar han sin egen bädd medan systern gärna ligger kvar i sängen. Han vill också vara med i tv-soffan och då får det gärna finnas en hand som smeker honom över pälsen. Han är en oerhört klipsk kille som är lyhörd men som också har en självständig sida där han kan pyssla på för sig själv med leksaker eller bara funderande. Marley önskar sig kärlek och trygghet i mängd. Det nya hemmet ska vara lugnt beläget och i marknivå med egen inhägnad trädgård / täppa. Inga småbarn. Om hund finns ska det vara en stabil tik. Om katt finns ska den vara hundvan och av den lite tuffare sorten.

Bakgrund:
Ida och bröderna Emil, Rasmus och Misha fick en dålig start I livet. Deras mamma ägdes av en väldigt fattig familj några kilometer från det lilla privata hägnet STAAD nära Constanta vid Svarta Havet. När valparna föddes hade mamman ingen annan trygghet än en usel jordhåla som var så djup att det var svårt att komma upp ur den. Ägaren brydde sig inte om valparna och deras väl. Mihaela som driver STAAD brukade lämna hundmat till dem. När hon märkte att tiken saknades sökte hon i området och hittade snart jordhålan. Omgivningen var mer eller mindre en soptipp där det kryllade av stora råttor. Dessa hade även hittat jordhålan och terroriserat den lilla familjen där. Ida och Emil hade skadade ben, mycket troligt ett resultat av råttornas framfart. Rasmus och brodern Mischa var oskadda. Mischa har redan fått flytta till Schweiz. Rasmus finns också i sitt eget svenska hem. Ida och Emil ska få fortsätta sitt liv tillsammans då de båda adopterats till samma hem.


 

 

 

 


%d bloggare gillar detta: