Margo – Hundhjälpen

Född: 2016 feb
Kön: Tik
Höjd: 48 cm
Längd: 48 cm
Hals: 33 cm
Bröst: 53 cm
Vikt: 13,6 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2600 kr
Övrig information: Margo är 3-bent och räknas som en av våra handikappade hundar.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-02-05
Senast uppdaterad: 2018-02-05
Ankom Sverige:


Margo anlände till hägnet i varma augusti tillsammans med sin lilla valp Earnie. En man hade hittat hunden vid vägkanten, med ett svårt skadat ben och den lilla valpen bredvid sig. Hade mannen inte agerat skulle säkerligen ingen av hundarna varit vid liv idag. Margos ben var illa brutet, troligtvis efter en bilpåkörning. Det hade redan börjar läka ihop felaktigt – men Margo var svårt rörelsehindrad och skulle inte klarat att skaffa mat till sig och valpen. Hon hade ingen känsel i benet då nerverna var avslitna, så när Earnie vuxit så pass att han slutat dia beslöt man att hjälpa henne genom att amputera benet. Det tar lite tid att vänja sig med sin nya kropp men Margo har klarat rehabiliteringen bra. Hägnet erbjuder dock en svår tillvaro då man har tre ben och tvingas trängas med ivriga hundar som knuffas och ibland tar i med lite råstyrka när det gäller viktiga resurser. Margo som är en lätt och gracil hund har svårt att värja sig och har därför ett extremt stort behov av att få lämna hägnet för en lugnare tillvaro. Vi hoppas att hennes alldeles egna familj snabbt ska hitta henne här och erbjuda henne den så eftertraktade flygbiljetten.

Margo är en av de mest kärleksfulla hundar som bott i hägnet. När Ernie avvants och flyttat in till valpar i liknande ålder har Margo tagit sig an skräckslagna och svaga hundar – och med sitt lugn och sin kärlek hjälpt dem när de varit som räddast. Nu är det Margos tur – nu måste någon ta hand om henne och ge henne den guldkant på livet hon förtjänar. Den som blir ”sambo” med vackra Margo kommer aldrig att känna sig ensam mer – Margo utstrålar vänlighet och tillit. Hon har en bra relation till andra hundar men ska givetvis skyddas mot buffliga och tuffa / tunga hundar. Margo har även visat sig väldigt vänligt inställd till hägnets katter.

Det är viktigt att man i det nya hemmet har förståelse för hennes handikapp och inte utsätter henne för fysiska utmaningar. Visst – hon ska leka och ha kul – men på egna villkor. Vår prinsessa vill bo i ett hem med egen inhägnad trädgård / täppa, där hon kan strosa runt i egen takt – och däremellan få följa med på kortare promenader. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet.%d bloggare gillar detta: