Malte – Hundhjälpen

Född: 2016 feb
Kön: Hane
Höjd: 51 cm
Längd: 54 cm
Hals: 35 cm
Bröst: 55 cm
Vikt: 16,4 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-12-17
Senast uppdaterad: 2017-12-17
Ankom Sverige:


Malte räddades i sista stund. Endast några veckor gammal hittades han i en kartong utanför en supermarket i provinshuvudstaden Constanta. Personal från hägnet har regelbundna ärenden i staden och det är inte ovanligt att de återkommer med en eller flera hundar därifrån. Denna gång var det Malte som anlände, tillsammans med två små kattungar. Han hade inte överlevt på egen hand då en ensam valp inte kan hitta mat samt inte förstå sig på de många faror som lurar. Den lilla valpen var illa däran. Han hade säkerligen skiljts från mamman för flera dagar sedan och därmed varit utan mat sedan dess. Malte tilldelades en plats inne på veterinärkliniken och hölls under noggrann uppsikt. Dödligheten bland unga valpar är extremt hög, då de vid späd ålder snabbt förlorar kroppsmassa vid svält. Personalen gjorde sitt bästa för att hjälpa honom. Allt gick väl och snart var Malte utom fara. Han har nu vuxit upp till en väldigt charmig kille, redo att söka sig ut i världen på jakten efter världens bästa hem. Här har vi vår rare Malte, redo med passet i tassen.

>Malte har en trevlig personlighet. Han har en väldigt busig sida där han med glimten i ögat springer omkring med diverse leksaker. Han tycker om att springa, gräva och undersöka omgivningen. Den här grabben är positiv och nyfiken så det räcker för flera. När vi träffas kommer han genast fram och hälsar – och trycker sig stadigt mot våra ben för att visa att han är närvarande och har förväntningar både på kel och på godbitar. Vi delar gladeligen ut båda sorterna. Malte är överlycklig men har en självständig ådra och traskar iväg när han känner att det räcker. I sin inhägnad har han vänner både bland tikarna och bland hanarna, men håller sig ofta lite för sig själv, som för att få betrakta och fundera i lugn och ro. När något spännande händer tar han ibland aktivt del i händelsen, men kan också lugnt ligga och titta på med en lite frånvarande blick i ögonen.

Till vår raggige hjälte, Malte, söker vi nu ett varmt välkomnande hem där han får stå i centrum, och där man ger hans charmiga personlighet utrymme. Malte kommer att sprida mycket glädje omkring sig och blir tvivelsutan någons allra bäste vän. Han kan mycket väl bo som ensam hund i ett hem där han ägnas mycket tid, men har heller inget emot att dela hemmet med en trevlig hundkamrat. Vi tror att han även kommer att kunna bli god vän med en hundvan katt.%d bloggare gillar detta: