Madalina – Hundhjälpen

Född: 2012 mar
Kön: Tik
Höjd: 56 cm
Längd: 58 cm
Hals: 43 cm
Bröst: 72 cm
Vikt: 26,2 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 1500 kr
Övrig information: Finns i foderhem i Moheda där hon gärna träffar intresserade.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2016-02-08
Senast uppdaterad: 2018-05-05
Ankom Sverige: 2018-04-13


SaveTheDogs chaufför Marius kommer ofta tillbaka till hägnet från sina olika ärenden med en ny hund. Han rör sig runtomkring i staden på arbetstid och besöker även de små kringliggande byarna. Marius har utvecklat en skarp blick och kan snabbt avgöra vilka hundar som behöver akut hjälp. Denna gång fick han vid en bensinstation i Cernavoda syn på Madalina som kämpade mot några stora hundar som försökte ta ifrån henne något litet ätbart hon hittat. Madalina var i underläge men desperat. Marius såg att hon antagligen skulle bli väldigt illa åtgången av de andra hundarna och beslöt sig för att hjälpa henne. Med list och snabbhet jagade han bort de tuffa hundarna och fick tag i Madalina – som fick skjuts till hägnet och tryggheten. Man såg vid ankomsten hur eländigt mager hon var, så det var inte underligt att hon var beredd att kämpa med livet som insats för den matbit hon lyckats hitta. Madalina återhämtade sig snabbt i hägnet och har nu välkomnats till Hundhjälpens adoptionsprogram – då vi vet att hennes framtid finns i hundlandet Sverige. Se vår älskade Madalina!

I Sverige:
Madalina finns nu hos en fodervärd i Sverige och väntar där på sin egen matte och / eller husse. Under tiden förgyller hon vardagen för fodermatte som berättar att Madalina ofta lägger an ett charmigt leende vilket lyser upp tillvaron. Hon är lugn och avslappnad inomhus där hon mest ligger och studerar vad som pågår i hemmet. Kommer borsten fram kråmar hon sig och njuter – sådan härlig uppmärksamhet är hon inte van med från sitt tidigare liv. Hon älskar att vara nära och är oerhört lyhörd och försöker på alla vis förstå vad som önskas. Börjar kopplet plockas fram blir hon överlycklig och skuttar av iver. Ute traskar hon glatt iväg och finner stort nöje i vad naturen kan bjuda på i form av spännande dofter och upplevelser. Madalina är kvicktänkt och tar snabbt till sig det som fodermatte vill förmedla.

Till denna pärla till hund söker vi nu ett hem gärna beläget i lite lugnare miljö och där man har gott om tid både till umgänge och till äventyr. Madalina vill vara nära i TV-soffan men också bjudas på roliga promenader och utmaningar. Hon har inget emot att bo som ensam hund men kan även tänka sig dela hemmet med en trygg kamrat i liknande storlek, gärna då en hane. Inga katter. Eventuella barn bör inte vara under skolåldern.


Detta bildspel kräver JavaScript.


%d bloggare gillar detta: