Madalina – Hundhjälpen

Född: 2012 mar
Kön: Tik
Höjd: 56 cm
Längd: 58 cm
Hals: 43 cm
Bröst: 72 cm
Vikt: 26,2 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 1500 kr
Övrig information: Finns i foderhem i Moheda där hon gärna träffar intresserade.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2016-02-08
Senast uppdaterad: 2018-04-14
Ankom Sverige: 2018-04-13


SaveTheDogs chaufför Marius kommer ofta tillbaka till hägnet från sina olika ärenden med en ny hund. Han rör sig runtomkring i staden på arbetstid och besöker även de små kringliggande byarna. Marius har utvecklat en skarp blick och kan snabbt avgöra vilka hundar som behöver akut hjälp. Denna gång fick han vid en bensinstation i Cernavoda syn på Madalina som kämpade mot några stora hundar som försökte ta ifrån henne något litet ätbart hon hittat. Madalina var i underläge men desperat. Marius såg att hon antagligen skulle bli väldigt illa åtgången av de andra hundarna och beslöt sig för att hjälpa henne. Med list och snabbhet jagade han bort de tuffa hundarna och fick tag i Madalina – som fick skjuts till hägnet och tryggheten. Man såg vid ankomsten hur eländigt mager hon var, så det var inte underligt att hon var beredd att kämpa med livet som insats för den matbit hon lyckats hitta. Madalina återhämtade sig snabbt i hägnet och har nu välkomnats till Hundhjälpens adoptionsprogram – då vi vet att hennes framtid finns i hundlandet Sverige. Se vår älskade Madalina!

Madalina har under sin tid i hägnet knutit starka vänskapsband med sina skötare. Hon hälsar dem glatt på morgonen och ser sorgset efter dem när de går vidare. Vi försöker blidka henne med lite extra uppmärksamhet och tar henne även i koppel ut på en liten vandring. Det finns mycket intressant att snusa på och Madalina njuter av tillvaron på tu man hand. Hon trivs nog inte så bra i hägnet då hon har behov av lite eget utrymme och lugn och ro. Hon är mycket social och belevad och visar sin glädje över kontakten och närheten. Hela tiden vi är ute och promenerar så håller hon koll på att vi inte försvinner. Vi sitter stilla en stund och blickar ut över naturen som finns utanför murarna, en spaning som Madalina tar på fullt allvar. Vi upplever henne som väldigt intelligent och självsäker, glad och pigg. Hon kommer att bli en underbar följeslagare på livets alla äventyr och stortrivas i den svenska naturen. Hon har en bra relation till de andra hundarna i sin grupp och tar gärna del i lek och bus när det erbjuds.

Till vår vackra Madalina söker vi nu ett livslångt, kärleksfullt hem där hon får bli en väldigt viktig familjemedlem. Hon kan tänka sig att bo som ensam hund hos någon som har mycket tid att ägna henne, men delar även gärna hemmet med en trevlig kamrat, gärna en hane. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet.


Detta bildspel kräver JavaScript.


%d bloggare gillar detta: