Lulu – Hundhjälpen

Född: 2016 feb
Kön: Tik
Höjd: 53 cm
Längd: 53 cm
Hals: 43 cm
Bröst: 67 cm
Vikt: 20 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2600 kr
Övrig information: Lulu är en av våra handikappade hundar.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-10-11
Senast uppdaterad: 2017-10-11
Ankom Sverige:


Lulu, vår svarta pärla, levde på gårdsplanen utanför en cementfabrik i utkanten av staden Cernavoda. Ägaren till fabriken såg till att hon hade mat och vatten och tycktes trivas med hennes närvaro. Lulu kom och gick som hon ville kring fabriken. En dag saknades hon och man anade genast att något inträffat. Man sökte i området och hittade Lulu svårt skadad och blödande vid en vägkant. Hon togs genast till SaveTheDogs veterinärklinik där man tvingades amputera det helt krossade frambenet. Den korta svansen är naturlig. Fabriksägaren hävdade att han ville ta tillbaka henne och skulle då bygga en trygg inhägnad till henne inne på området – något som sedan inte skedde. Lulu fick då stanna kvar i hägnet men tillvaron för henne där är extremt svår. De andra hundarna skrämmer henne och som handikappad har hon svårt att hävda sig. Hon håller just nu på att lära sig balansera med endast ett framben, men man måste givetvis hela hennes liv kunna ta ansvar och hänsyn till hennes handikapp. Lulu måste få lämna hägnet så snart det bara går – för att få en lugnare och tryggare tillvaro. Här har vi vår vackra, svarta pärla – som önskar sig en fin framtid hos någon av Hundhjälpens alla vänner i Sverige.

Lulu har levt bland människor och verkar ha behandlats relativt väl. Olyckan chockade henne svårt och det lidande det innebar av akut smärta, rädsla och därefter amputation med allt vad det innebar har gjort henne lite eftertänksam. Hon har en oerhörd kärlekspotential som glimtar fram i de vackra ögonen, men hon måste få bekanta sig på egna villkor. När vänskap etablerats är hon överlycklig nästa gång man ses. Att vara tre-bent i ett hundhägn med mängder av glada, vilda och busiga hundar är svårt. Att försvara sina få resurser är omöjligt. Det finns alltid någon dominant hund som tar över. Lekande hundar knuffas och Lulu har svårt att hinna undan. Man har därför tvingats ha henne boende själv på en mycket begränsad yta, vilket givetvis är både tråkigt och ensamt.

Det är oerhört viktigt att man i det framtida hemmet sätter sig in i hennes situation för att kunna hjälpa henne på bästa sätt. Hemmet bör ligga i markplan och ha en egen trädgård / täppa där Lulu kan röra sig fritt. Hon får på inga villkor pressas in i situationer hon inte behärskar utan måste få stärka upp sin kropp och sitt självförtroende i egen takt. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet. Lulu bor gärna med en snäll. gärna lite mindre hund och med sitt mjuka sätt tror vi att hon även kommer att kunna bli mycket god vän med en katt.%d