Luiza – Hundhjälpen

Född: 2012 sep
Kön: Tik
Höjd: 51 cm
Längd: 53 cm
Hals: 40 cm
Bröst: 67 cm
Vikt: 18 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 3900 kr
Övrig information: Luiza räknas som en senior.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-04-28
Senast uppdaterad: 2018-04-28
Ankom Sverige:


Många hundar i och kring Cernavoda bara “finns” där. Ingen vet varifrån de kommer och vad som hänt dem. Många skulle om de kunde prata berätta om fruktansvärda lidanden. Luiza påträffades i utkanten av staden vid ca två års ålder. Hon var helt utmattad och låg stilla utanför ett ödehus. SaveTheDogs gör dagliga rundor kring staden just för att hitta djur i nöd – och denna dag var det Luiza som fick gåvan av en framtid. Hon var rädd, men lät sig ändå infångas. Personalen har alltid mat med sig i bilarna för bl a detta ändamål. I hägnet tilldelades hon en lugn vrå tills veterinären hann ta sig en första titt. Det hittades inga skador annat än några ärr, men hon var så mager att ryggkotorna stod ut som höga knoppar. Livet har inte varit lätt. Man såg också att Luiza farit illa i kontakt med människor. Hon ryggade så snart en hand höjdes.

Luiza fick genomgå de sedvanliga ankomstprocedurerna och placerades så småningom ut i en lämplig hundgrupp. Det hela slutade illa. Luiza mobbades svårt och blev flera gånger fysiskt angripen. Hon är en av de hundar som har det största behovet att få lämna hägnlivet bakom sig – för ett bättre liv som älskad familjemedlem i Sverige. Vi vädjar för henne här!

Luiza är en mycket mjuk hund. Den inledande rädslan för människor har övergått till ett intresse och Luiza känner numera stor trygghet med sina skötare. Hon väljer dem före de andra hundarna som kan finnas i närheten. Mobbingen har lugnat ner sig efter att Luiza fått byta hundgrupp, men hon är fortfarande rädd för angrepp från stora hundar och känner här att personalen beskyddar henne. Hon skulle mysa i timmar med dem om hon fick. De stunder hon på egen hand får tillbringa med sina favoritpersoner i lekparken eller på liten promenad är guld värda och vi ser lyckan glittra i ögonen. Även vi som är nya bekantskaper får hälsa på henne efter att hon snabbt bedömt oss som trevliga. Hon är en aktiv och sprallig hund men finner det ändå intressant att sitta och fundera tillsammans med oss en stund. Vi lovar henne att hitta evighetshemmet där ingen någonsin mer kommer att göra henne illa. Hon är mycket uppmärksam och vi känner att hon kommer att knyta an enormt till de personer som i framtiden blir hennes familj.

Till vår underbara Luiza söker vi nu ett varmt välkomnande hem beläget i lite lugnare miljö. Inga barn under skolåldern. Luiza kan tänka sig bo som ensam hund hos den som har mycket tid att ägna henne, men delar även gärna hemmet med en trygg och snäll hundkamrat. Vi tror att hon med sitt vänliga sätt även kan bli en framtida god vän med en hundvan katt.%d bloggare gillar detta: