Lucy – Hundhjälpen

Född: 2016 dec
Kön: Tik
Höjd: 33 cm
Längd: 38 cm
Hals: 29 cm
Bröst: 42 cm
Vikt: 7,5 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-06-16
Senast uppdaterad: 2018-06-16
Ankom Sverige:


Vi har under våren publicerat mycket kring helveteshägnet Ovidiu – dit hundar som fångats in bl a i Cernavoda förs för att efter 14 dagar dö i ohyggliga plågor. Hundhjälpens vänner har protesterat via många kanaler för stängandet av detta fruktansvärda ställe. Härifrån räddades i april Lucy, då med några få dagar kvar att leva. Hon och fem andra hundar fördes till räddningen vid Footprints of Joy. Alla var medtagna och fick omedelbar hjälp av veterinärerna. Ytterligare några hundar har räddats därifrån. Lucy är en av dem som snabbast återhämtat sig, såväl fysiskt som psykiskt. Från att ha varit skräckslagen och tillbakadragen vid ankomsten är hon idag en lycklig, liten tjej som glatt hälsar personalen varje morgon. Denna fantastiska utveckling kräver sin belöning – i form av det egna hemmet som vill skämma bort vår lilla prinsessa. Hemmet finns i Sverige – men var?

Lucy har fullt upp i lekparken när vi första gången ser henne. Här finns så många intressanta dofter och tillsammans med en väninna snusas det i alla vrår. Till sist märker Lucy att vi är där och ”fryser” då några sekunder. Vi visar vår välvilja genom vårt lugna kropps-språk, något som de rumänska hundarna är experter på att läsa. Snart har vi Lucy framme hos oss, ivrigt skuttandes för att om möjligt få något till livs. Hon lyckas i ett obevakat ögonblick knycka en hel påse gott – helt klart en tjej med en busig sida likväl som den lugna och sansade. Till temperamentet är hon balanserad. Hon kan lugnt ligga och studera vad som pågår i hägnet för att sedan när något roligt dyker upp – med glädje kasta sig in i lite lek med kamraterna. Lucy är omtyckt av de andra hundarna och har ofta en kamrat i sitt sällskap. Hon har också visat de omhändertagna katterna respekt och vänlighet.

Till vår rara, lilla Lucy söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem som kan få henne att helt glömma sin fruktansvärda bakgrund. Inga barn under skolåldern i hemmet som heller inte ska vara alltför centralt beläget. Lucy kan tänka sig bo som ensam hund hos den som har mycket tid för henne – men kan även dela hemmet med en snäll kamrat i lite nättare format.


 


%d bloggare gillar detta: