Lord – Hundhjälpen

Född: 2009
Kön: Hane
Höjd: 63 cm
Längd: 58 cm
Hals: 53 cm
Bröst: 89 cm
Vikt: +40 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2600 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-08-03
Senast uppdaterad: 2017-08-03
Ankom Sverige:


Vår store charmör Lord hör till de hundar som inte har annan historia än att de hittats inom staden Cernavodas gränser. Vi tror att Lord har haft ett hem, vilket hans karaktär skulle tyda på. Kanske man tröttnat på hundägaransvaret eller insjuknat. Det kan också vara så att Lord kommer från en annan stad i närheten – men dumpats i Cernavoda, något som inte alls är ovanligt. Lord var väldigt förvirrad när han sågs av personal från hägnet. Han virrade omkring och verkade inte veta vart han skulle ta vägen. Bilar passerade och man oroade sig för att han skulle bli påkörd. Beslutet fattades snabbt att omhänderta honom.

Vid ankomsten till hägnet visade han sig vara vid dåligt allmäntillstånd som troligtvis berodde på kraftigt vätskeunderskott. Detta löstes snabbt och efter några inledande veckor i ”karantänen” fick Lord flytta in bland de andra hundarna. Han tycker dock livet i hägnet är lite väl stressigt och finner inte den ro som han skulle behöva. Vi hoppas därför att denna store, goe pojk ska upptäckas av sin framtida matte / husse snarast möjligt, så att han får flyga till en bättre framtid. Här har vi Lord!

Lord möter oss med sin favoritboll i munnen. Han älskar leksaker och bär ofta omkring dem med en mäkta stolt uppsyn. Vi får gärna vara med och busa lite med sakerna – men det är mitt i sommaren och väldigt varmt – så efter en stund flämtar alla, inklusive Lord, och vi sätter oss skuggan och pratar. Lord är väldigt uppmärksam och tittar intensivt på oss som att försöka förstå vilket språk vi pratar.

Vi försäkrar honom hursomhelst, på svenska, att livet snart kommer att vända till det bättre och att han har en framtid som älskad familjehund någonstans uppe i norr. Lord har ett balanserat temperament. Trots att han är lite äldre kan han leka som en ung valp. Med ålderns rätt kan han även lugnt ligga och filosofera och drömma sig bort. Han är god vän med alla de hundar som finns i hans närhet och vi tror att han med sitt godmodiga sätt även kan bli vän med en katt.

Till vår underbare Lord söker vi nu evighetshemmet där han aldrig behöver riskera att bli bortglömd eller bortlämnad.

Var finns det kärleksfulla hem som öppnar dörren för honom – och där man har mycket tid att ägna honom? Lord skulle bli överlycklig över en egen trädgård där han får samla alla sina älskade leksaker och ströva omkring i egen takt. Lord kan tänka sig att bo som ensam hund för att verkligen få stå i centrum, men kan även dela hemmet med en trevlig hundkamrat, gärna en tik.%d