Lollo – Hundhjälpen

Född: 2015 sep
Kön: Tik
Höjd: 56 cm
Längd: 46 cm
Hals: 42 cm
Bröst: 65 cm
Vikt: 20 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2500 kr
Övrig information: Lollos rumänska namn var Athena, omdöpt till Lollo i Sverige. Just nu befinner sig Lollo i foderhem i Rättvik, där hon gärna träffar intresserade.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-01-25
Senast uppdaterad: 2018-03-28
Ankom Sverige: 2017-02-19


Text från Rumänien:
Hur många kan de vara – alla de hundar som kommer in till hägnen med ärr runt hela halsen efter invuxna kedjor / halsband – eller med kedjan / halsbandet fortfarande kvar under huden? Hur kan människorna runt hunden negligera detta fruktansvärda djurplågeri? De tycks det. Athena var ca sju månader gammal när hon en vacker vårdag uppmärksammades i de centrala delarna av staden Medgidia. Hon verkade förvirrad och när hon fångades in förskräcktes man av hur mager hon var under den tjocka, smutsiga pälsen. Athena kördes till hägnet och veterinären tog genast emot henne. Då upptäcktes det långa ärret runt halsen. Troligtvis har en ägare satt på Athena ett halsband som valp, satt fast henne i en kedja som vakthund och sedan bara passerat och kastat dit en matbit då och då. Någon, kanske en granne, har dock hjälpt henne, tagit bort halsbandet och släppt henne lös. Athena visade genast stor tillgivenhet mot personalen som om hon förstod att de utgjorde hennes räddning. Nu är det dags för nästa steg i livet. Hägnet i Medgidia läggs ner i slutet av februari och vi hoppas innerligt kunna erbjuda Athena ett hem i Sverige innan dess. Då slipper hon den tuffa flytten till Cernavoda och integrationen där i en helt ny miljö. Bland oss som läser här – vi är säkra på att Du finns här – Athenas nya livskamrat.

Athena är en glad och aktiv hund. Hon tillbringar dagarna med att busa med sina många kamrater. Där det springs och skuttas – där hittar vi alltid Athena i mitten. Hon har således mycket god social kompetens i hundsällskap. De andra hundarna upplever henne som en godmodig och rolig vän – och söker gärna upp henne. Även mot oss människor utmärker Athena sig. Hon älskar alla snälla människor och är snabbt framme och bjuder in oss till sin vänskapskrets. Hela kroppen spritter av lycka då vi ägnar henne lite egentid – den uppskattade bristvaran i en hägnmijö. Hon är klipsk och nyfiken med stort intresse för allt som verkar spännande. Athena har även en bra förmåga att varva ner och kan lugnt stå och titta genom gallret för att se vad alla andra har för sig. Det finns i hägnet även omhändertagna katter som hon presenterats för. De var måttligt intressanta. Till vår härliga Athena söker vi nu ett livslångt, varmt välkomnande hem där hon får bli en älskad familjemedlem. Athena kommer att trivas i ett hem där man tillbringar mycket tid ute i markerna med äventyr på agendan. Hon bor gärna med en trygg och glad hundkamrat. Centralt boende mitt i en stad är inget för Athena.


Text från Sverige
November 2017:
Vid ankomsten till Sverige döptes Athena om till Lollo – ett namn hon nu lyssnar till. Hon är en intelligent och nyfiken, mycket vacker tjej som kan lite grundkommandon och är en hejare på att söka efter gömda skatter i skogen. Hon har stor mys-potential och älskar att ligga i soffan och umgås. Hon har ofta små ljud för sig och kommer gärna traskandes med sina älskade leksaker och bjuder in till lek. Lollo är mycket mån om sin familj och visar ständigt sin uppskattning. Inför främmande människor är hon inledningsvis lite försiktig. Alla hundar hon har presenterats för har blivit goda vänner – just nu bor Lollo med en äldre tik. Lollo är en fantastisk  tjej som hoppas få bo hos friluftsälskande människor, vuxna. Hon blir världens bästa kamrat.


Bilder från Sverige:

Detta bildspel kräver JavaScript.


Bilder från Rumänien:


%d bloggare gillar detta: