Liz – Hundhjälpen

Född: 2017 jul
Kön: Tik
Höjd: 45 cm
Längd: 45 cm
Hals: 30 cm
Bröst: 57
Vikt: 6 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information: Observera att mått och vikt är vid ca 4½ månaders ålder och att Liz kommer att växa ytterligare.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-01-16
Senast uppdaterad: 2018-05-05
Ankom Sverige:


Den 19e juli omhändertog Mihaela Baisan en liten tik i semesterstaden Neptun vid Svarta Havet. Tiken satt vid sidan av vägen och hade stora skrapsår längs ena sidan. Det verkar troligt att hon fått en smäll av en bil och tack och lov kastats iväg i stället för att ha hamnat under däcken. Hon var mycket rädd och skärrad. Mihaela rengjorde och plåstrade om henne och lät henne få en lugn viloplats till natten. Följande morgon – stor överraskning! Sju pyttesmå valpar låg i tikens korg! Mihaela fick agera barnsköterska den närmaste tiden och lyckades tillsammans med mamman hålla liv i sex av de sju syskonen. Den sjunde hade antagligen men av bil-mötet. Valparna har fått växa upp i tryggheten i hägnet STAAD och har tagits väl om hand av sin mamma. De lever sedan en tid separerade från henne, vilket ger henne välbehövlig vila samt ger Mihaela möjlighet att hjälpa henne lite extra då hon är väldigt blyg. Samtliga valpar kommer att introduceras i Hundhjälpens adoptionsprogram – här har vi nu den sötaste lilla Liz.

Liz är en vänlig och social valp som haft förmånen att aldrig ha träffat på någon elak människa. Hon har dock vuxit upp inom en väldigt begränsad miljö, så man måste vara beredd att mycket kan skrämma henne i början efter flytten till Sverige. Det är därför viktigt att inte pressa henne utöver hennes förmåga – och hela tiden ha i åtanke att detta är en valp som i egen takt måste få börja upptäcka världen. Liz bästa vänner är givetvis syskonen, men hon leker glatt även med andra mindre hundar. Syskonen är ett sammansvetsat gäng som trivs tillsammans och gillar liknande nöjen. Liz är en av de lugnare valparna och när det busas som värst drar hon sig lite tillbaka. Hon har bara umgåtts med små hundar och bör i sitt nya hem få sällskap av en lugn och snäll hundkamrat, i mindre alternativt mellanstort format. Denna hund får då även den viktiga funktionen av att bli Liz förebild i allt det nya.

Vi söker nu till vår lilla raring Liz ett varmt välkommande, tryggt hem där hon får växa upp till en glad och självsäker unghund. Hemmet bör inte vara centralt beläget. Vi tror att Liz med sitt trevliga och mjuka sätt även kan bli god vän med en katt om sådan finns i hemmet. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet.


Detta bildspel kräver JavaScript.


%d bloggare gillar detta: