Linda – Hundhjälpen

Född: 2015, jan
Kön: Tik
Höjd: ca 50 cm
Längd:
Hals:
Bröst:
Vikt: 20 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2500 kr
Övrig information: Finns i foderhem i Borås

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2020-12-09
Senast uppdaterad: 2021-01-09
Ankom Sverige: 2016-11-13


I Sverige:
På grund av omständigheter i hemmet måste vi nu söka ett nytt hem för vackra Linda. Hon och sonen Lord har tidigare varit oskiljaktiga men har under årens lopp utvecklat olika personligheter och trivs faktiskt bättre var och en för sig. Linda är en positiv och självsäker tjej som tar för sig av livet – vilket placerar Lord som är en försiktig kille i den ständiga bakgrunden vilket också hämmar hans utveckling. Hundarna bor på landet på en liten gård med olika djur. Linda rör sig vant bland hästar, grisar, får och fjäderfän. Hennes nya drömboende finns också på landet, där hon om läget är det rätta, kan få ströva på runt gården. Hon älskar vatten och traskar ibland iväg på egen hand för att ta sig ett dopp i en närbelägen sjö. I hemmet finns yngre barn som Linda tycker mycket om. När kamrater kommer och stojar blir det ändå lite för mycket och hon känner sig stressad. Finns barn i det nya hemmet bör de vara lite äldre. Linda är van att åka bil och har följt med matte på vissa arbetsresor.
Till fantastiska Linda söker vi nu ett tryggt, livslångt hem där utevistelse är prioriterad. Gärna en gård eller annat boende på landet då hon trivs fantastiskt bra med den tillvaron. Absolut inget city-läge. Linda bor gärna som ensam hund för att verkligen få bli viktig – men kan annars tänka sig att bo med en stabil och trygg hane i liknande storlek. Finns katt ska den vara mycket hundvan.

Bakgrund:
Linda levde på gatan i staden Mangalia vid Svarta Havet. Hon och hennes två bröder gjorde sitt bästa att hålla sig vid liv, något som aldrig är enkelt i ett för hundar fientligt samhälle. I Mangalia finns det beryktade dödshägnet Biobasa – och deras hundfångare opererar flitigt i staden. Strax före jul 2015 fångades Lindas bröder in – hon själv lyckades fly undan. Nyheten nådde Mihaela Baisan som driver ett litet privat hägn i området. Hon satte sig resolut i bilen och lyckades få loss de två bröderna från dödshägnet. Mihaela gjorde många försök att fånga in Linda, men hon lyckades hålla sig undan. Plötsligt en dag i maj märkte Mihaela att något var på tok. Linda flydde inte utan stod kvar i den hög med bråte där hon höll till. Bredvid henne låg en liten nyfödd valp, endast 1-2 dagar gammal. Som den goda mamma hon var ville hon inte överge den lille. Lord var svag och mycket ömtålig, men med Mihaelas och Lindas goda vård överlevde han och är idag en rar och otroligt älskad liten grabb. Hundarna är oskiljaktiga – de finns alltid i varandras omedelbara närhet.%d bloggare gillar detta: