Limikki – Hundhjälpen

Född: 2008 sep
Kön: Tik
Höjd: 49 cm
Längd: 50 cm
Hals: 44 cm
Bröst: 63 cm
Vikt: 16 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 1500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-07-22
Senast uppdaterad: 2017-12-07
Ankom Sverige: 2017-09-17


Limikki hör till alla de hundar som inte har någon annan historia än att de hittats i och kring staden Cernavoda. Hade Limikki kunnat prata hade hon säkert haft mycket att berätta om sitt långa liv, det mesta med säkerhet under svåra förhållanden. Hon hittades av personal från hägnet i närheten av en restaurang i staden, troligtvis ditlockad av dofterna med förhoppning om någon liten smula.

Det var i mars och vintern sliter hårt på de hundar som lever ute på gatorna. Limikki var medtagen och svag. De sista krafterna gick åt till att försöka hitta något för den hungriga magen. Limikki stod vid vägkanten med bilar passerandes, men förstod snabbt att det var något speciellt med bilen som bromsade in och där vänliga röster började locka på henne. En hand sträcktes fram och Limikki kom och tog den godbit som låg i handflatan. Hon var överlycklig att få följa med de snälla människorna i bilen.

I hägnet möttes hon av både veterinär och hundskötare. En första koll och sedan fick Limikki den välbehövda matskålen och en trygg plats att vila ut. Limikki har nog aldrig i sitt liv fått ha det bra – så nu önskar vi henne världens bästa pensionärsliv i Sverige. Matte och / eller husse – se hit! Limikki väntar på dig / er.

Limikki är en väldigt rar ”tant” som man bara vill hålla om och älska. Trots att hon nog haft ett svårt liv där hon även behandlats illa, så vill hon så gärna ha närhet. Limikki kommer förhoppningsfullt traskandes när vi närmar oss hennes inhägnad. Vi tar henne med till lekparken för att lära känna henne lite mer privat. Hon tycker det är härligt att slippa inhägnaden och i stället få botanisera i gräs och bland stenar. Glädjen över att vara där i sällskap med oss är uppenbar. Limikki kommer då och då fram och tittar kärleksfullt på oss och undrar om hon kan få en godbit, vilket vi självklart bjuder på.

Limikki kommer att sprida glädje i sitt nya hem bara genom att lite stillsamt finnas till. Hon har goda vänner av båda könen men håller sig gärna till de lite lugnare hundarna och låter ungdomarna sköta sitt. Busas det för mycket drar hon sig undan och sitter i stället och tittar på. Limikki har fått träffa några av de katter som bor kring i hägnet och har inte tyckt de var något att hetsa upp sig över. Hon kan säkerligen i sitt nya hem bli god vän med en hundvan katt.

Till vår kloka och rara Limikki söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem där man längtar efter henne. Som den äldre dam hon är vill hon bo med en egen liten trädgård / täppa, där hon kan få strosa runt lite i egen takt. Limikki kan tänka sig bo som ensam hund och därmed lägga beslag på all uppmärksamhet, men har heller inget emot att dela hemmet med en snäll hundkamrat.Limikki i Sverige hos foderhemmet.


%d