Lily Rose – Hundhjälpen

Född: 2011 aug
Kön: Tik
Höjd: 48 cm
Längd: 43 cm
Hals: 32 cm
Bröst: 58 cm
Vikt: 11 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2500 kr
Övrig information: Lily Rose finns i ett foderhem i Åkersberga där hon gärna tar emot besök från intresserade.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-04-25
Senast uppdaterad: 2017-11-14
Ankom Sverige: 2017-05-21


Text från Rumänien:
Mihaela Baisan driver ett litet, privat hägn i utkanten av semesterorten Neptun vid Svarta Havet. Hon har ofta ärenden till närliggande Constanta – regionens huvudstad. När hon inför ett sådant besök höll på att tanka bilen såg hon en låda vid sidan av bensinmacken. Bredvid lådan stod en olycklig hund. Mihaela förstod att något var på tok och skyndade fram. Mycket riktigt – i lådan låg sex mycket små valpar. Någon hade lämnat dem där. Hunden bredvid lådan – mamman – oroade sig att något galet var på väg att hända, så Mihaela skyndade sig att sätta in henne i bilen så hon inte skulle försvinna. Därefter hämtade hon lådan med valparna. Det blev av förståeliga skäl ingen shoppingrunda denna dag utan i stället en snabb färd tillbaka till hägnet. Valparna var små och svaga. Två av dem dog inom några dagar, en fick snabbt ett hem i Schweiz. De tre övriga är också på väg in i Hundhjälpens adoptionsprogram; Energy, Channel och Shy. Mamman, med det vackra namnet Lily Rose, har redan någon som väntar på just henne här i Sverige och vi ser fram emot att inom kort välkomna henne hem.

Lily Rose är en väldigt trevlig personlighet. Hon är mjuk, vänlig och tycker mycket om att umgås och kela. Hon står lugnt och låter sig beundras av oss vid vårt första möte. Sedan buffas hon lite mjukt och undrar om vi har något att bjuda på – eller om vi i alla fall kan umgås en stund. Lily Rose är mycket fäst vid sina vårdare och släpper gärna in även oss i sin krets av vänner. Hon väntar utan att göra mycket väsen av sig annat än att titta uppfordrande på oss med sitt enda fungerande öga. Det andra har skadats före omhändertagandet och saknar troligen syn. Vi smälter totalt inför denna fantastiskt snälla och rara tik. Mihaela berättar att Lily Rose alltid varit så här vänlig och tillgiven. Hon är till temperamentet lugn även om hon givetvis som alla andra kan busa till det lite emellanåt. Vi tar med henne på en liten promenad för att umgås på tu man hand och ser hur glad hon blir. Lily Rose fungerar bra med sina hundkamrater och tros även kunna bli god vän med en katt, med tanke på sitt inbjudande sätt. Snart har vi denna fina tjej här – börjandes sitt nya liv som älskad kamrat i det nya hemmet! Välkommen Lily Rose!


Detta bildspel kräver JavaScript.


Text från Sverige
November 2017:

Då matte insjuknat svårt måste rara Lily Rose få ett nytt hem. Hon är en mycket mjuk och vänlig tjej som man genast tar till sitt hjärta. Lily Rose älskar att få vara nära och mysa, och visar på ett lite försynt sätt att hon uppskattar den snälla människa som tar sig tid att umgås en stund. Hon bor nu hos en fodervärd i Åkersberga där det redan finns två lite mindre, snälla hundar som hon blivit god vän med och som hon gärna promenerar i skogen med. Lily Rose önskar sig ett lugnt hem där hon får bli mycket viktig och älskad. Inga barn under skolåldern men gärna en snäll hund- eller kattkamrat.


%d bloggare gillar detta: