Lilo – Hundhjälpen

Född: 2016 maj
Kön: Tik
Höjd: 30
Längd: 35
Hals: 30
Bröst:
Vikt: 6 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-07-20
Senast uppdaterad: 2017-07-20
Ankom Sverige:


Mihaela Baisan driver ett litet privat hägn i staden Neptun vid Svarta Havet. Hon parkerade en maj-dag vid ett köpcenter för att fylla på förråden av förnödenheter. Hon såg bakom shoppingkärrorna en liten hund som gömde sig och beslöt sig att se vad som stod på. Den lilla hunden fattade lite mod och försökte följa efter några människor och påkalla deras uppmärksamhet, men ingen brydde sig utan bara sjasade bort henne. Snabbt var då Lilo tillbaka bakom kärrorna.

Mihaela förstod då att det här var ännu en av de tusentals hundar som överges i regionen varje år – av ägare som tröttnat eller av annan orsak väljer att inte ansvara för sin hund. Lilo lyftes in i bilen och togs med tillbaka till hägnet där hon fick flytta in bland några hundar i samma storlek. Lilo var utsvulten och hade nog inte ätit ordentligt på flera veckor. När maten var uppäten valde hon att smyga in i en liten koja där hon sov utan uppehåll i närmare ett helt dygn.

Vi vet att det finns någon i Sverige som väntar just på Lilo – så här har vi henne! Lilo väntar och önskar sig inget hellre än att få ett alldeles eget hem där man aldrig sviker henne.

Lilo är en liten tjej som det är alldeles omöjligt att inte ta till sig. Hennes ögon speglar behovet av trygghet och ömhet och det är vad hon behöver få i sitt nya hem i mängd. Hon har troligtvis hanterats ganska hårdhänt tidigare, kanske av barn. Det är därför viktigt att när man lär känna varandra tänka på att ha ett lite behärskat rörelsemönster och låta Lilo välja hur kontakten ska tas. När hon väl känner sig trygg blir hon överlycklig och nästa gång man ses är hon snabbt framme och vill umgås. Små godsaker är väldigt populärt men hon älskar också att sitta tillsammans och fundera på livet och framtiden.

Bland kamraterna väljer hon de som är i samma storlek – de stora hundarna gör henne lite osäker. Tillsammans kan de busa till det ordentligt, men blir det för livligt väljer Lilo att backa undan. Hon är relativt lugnt till karaktären och uppskattar harmoni i omgivningen. Det finns på STAAD inga katter men vi tror att Lilo med sitt mjuka och vänliga sätt kan uppskatta en kattkamrat.

Till vår ljuva, lilla Lilo söker vi nu ett lugnt och tryggt hem med mycket kärlek att fördela på en liten hund. Hemmet bör inte vara centralt beläget och barn under skolåldern bör inte finnas hemma. Lilo kan tänka sig bo som ensam hund hos den som har mycket tid och omtanke att ägna henne, men kan även gärna dela hemmet med en snäll hund i liknande storlek eller något större.


 


%d