Lark – Hundhjälpen

Född: 2012 jan
Kön: Hane
Höjd: 50 cm
Längd: 55 cm
Hals: 30 cm
Bröst:
Vikt: 16 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2500 kr
Övrig information: Lark finns för omplacering i Örebro där han gärna träffar intresserade. Måtten är från 2014 och ska därför ses som ungefärliga, nya mått kommer inom kort.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-12-12
Senast uppdaterad: 2017-12-12
Ankom Sverige: 2014-06-29


Text från Rumänien (2014):
En het morgon förra sommaren hittades två små valpar mitt i centrala Medgidia. Bilar susade fram runtomkring och de två unga grabbarna, Lark och brodern Karol var nära att bli överkörda. Som tur var passerade den mobila kliniken på väg till ett uppdrag och blev varse småttingarnas akuta läge. Snabbt plockades de in i bilen – fick följa med ut på kastrationsprojekt – och sedan till hägnet för att flytta in där bland de andra valparna. Pojkarna har vuxit upp till två friska och stiliga ynglingar, som nu sätter hoppet till Hundhjälpen för en resa till Sverige och det egna hemmet.

Lark har alltid funnits lite i skuggan av sin bror Karol som har ett större självförtroende. Lark skulle så gärna vilja – men vågar inte alltid riktigt. När de andra hundarna kommer rusande för att hälsa står han en bit bakom och väntar – och får inte så ofta chansen till en stunds mysig samvaro. Hägnet är en svår miljö för de lite mjukare hundarna – de kommer inte till sin rätt och glöms ibland nästan bort. Nu vill vi uppmärksamma fine Lark som är en hejare på lek och spring med kamraterna – och som så väldigt skulle vilja bli viktig och ompysslad av snälla människor. Bland hundarna är han en i gänget och trivs med både hanar och tikar. Vi söker för vår vackre Lark ett lugnt och förstående hem där man ger honom chansen att utvecklas i egen takt och så småningom bli en självsäker och trygg hund. Lark bor gärna med en stabil och glad hundkamrat som kan visa honom vägen i det nya livet. Barn under tonåren bör inte finnas i hemmet.


Text från Sverige
December 2017:

Lark har bott I Sverige sedan två års ålder. Han är väldigt tillgiven sin familj och håller sig gärna nära. Inomhus är han väldigt stillsam och är oftast nöjd med att ligga och lugnt betrakta. Han trivs med hemmets rutiner och blir lite osäker när gäster dyker upp och lugnet bryts. Ute är han i sitt esse. Lark älskar att gå långa, intressanta promenader och är noga med att hålla sig nära familjen även om han är lös. Kommer som ett skott på inkallning. Lark går fint i koppel och är mycket uppmärksam på personen i andra änden. Möter han andra hundar nonchalerar han dem och traskar lugnt vidare. Lark är en toppenhund som kommer att glädja sin nya ägare stort. Du bör ha ett lugnt hem utan småbarn och själv trivas ute i markerna. Här är Din nya bäste vän!


Detta bildspel kräver JavaScript.


%d bloggare gillar detta: