Lara – Hundhjälpen

Född: 2015 november
Kön: Tik
Höjd: 42 cm
Längd: 45 cm
Hals: 35 cm
Bröst: 57 cm
Vikt: 13 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2600 kr
Övrig information: Lara finns i Kramfors där hon gärna träffar intresserade.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-06-16
Senast uppdaterad: 2018-08-30
Ankom Sverige: 2017-09-24


Text från Sverige
Lara är en lugn, charmig, men försiktig tjej som är född 2015. På grund av olika omständigheter behöver Lara ett nytt hem snarast, och hon tar gärna emot besök av intresserade i sitt nuvarande hem i Kramfors.

Eftersom hon har en lätt instabilitet i sitt ena bakben har vi valt att klassa henne som handikappad även om hon inte är det i ordets bemärkelse. Hennes överlåtelsekostnad är sänkt till 2600 kr.

Text från Rumänien
Vår rara Lara var minimal när hon omhändertogs. Hon är ingen bjässe nu och som månadsgammal var hon pytteliten. Lara hittades i ett bostadsområde vid några sopcontainers – antagligen ditplacerad av någon. Någon mamma fanns inte i närheten och en så liten valp hade inte kunnat ta sig dit själv. Livet hängde på en skör tråd då farorna var många. Kring Lara fanns vuxna, hungriga hundar som desperat sökte en matbit. Isande kallt var det också – i december. En så ung valp har inga kroppsreserver att klara kylan – så Lara hade knappast överlevt natten som hotade med minusgrader. En kvinna bosatt i området hade ringt till hägnet för att berätta om den nödställda valpen och man var snabbt på plats. Lara var som en liten, kall isbit. Hon virades in i varma filtar och kördes utan dröjsmål till hägnet där hon lades under en värmelampa. Det var stor tvekan om det lilla knytet skulle klara livhanken, men under inträffar och vändpunkten kom redan efter några dagar då Lara började intressera sig för omgivningen. Hon är idag en härlig tjej vid god hälsa och med aptit på livet. Laras högsta önskan är ett alldeles eget hem i hundlandet Sverige, vilket vi också lovat henne. Här har vi den fina tjejen!

Som de flesta hundar som vuxit upp i hägnet blir Lara osäker inför nya människor och nya situationer. Första gången hon ser oss märker vi att hon drar sig lite undan. Vi är vana vid att många hundar reagerar så – och sysselsätter oss med annat i närheten för att väcka Laras nyfikenhet. Hon studerar oss intensivt och då vi verkar både lugna och snälla så kommer hon snart fram för att undersöka oss. Vi har alltid med oss godbitar och även denna gång bryts isen. Lara tycker det är väldigt mysigt att bli uppmärksammad och få godis och vi ser i hennes ögon att hon så gärna skulle vilja bli vän. Det är viktigt att man rör sig lugnt kring henne och vi håller våra röster lugna och låga. Efter en stund får vi klia Lara och hon trillar nästan omkull av både överraskning och lycka. Hon har en bra relation till de andra hundarna i sin grupp och vi ser i lekparken hur fint hon kommunicerar med dem. Ibland tar hon ledningen, men lika ofta låter hon någon annan stå för initiativen. Lara har träffat några av de katter som bor i hägnet och vi tror att hon med lite träning kan bli god vän med en eventuell katt i sitt nya hem. Till vår charmiga Lara söker vi nu ett livslångt, kärleksfullt hem där hon får bli viktigast i världen. Hemmet ska inte vara centralt beläget och barn under skolåldern bör inte finnas hemma. Lara vill bo med en trygg hundkamrat som kan hjälpa henne tillrätta i det nya livet.

Då Lara har en lätt instabilitet i sitt ena bakben har vi valt att klassa henne som handikappad även om hon inte är det i ordets bemärkelse.%d bloggare gillar detta: