Laisa – Hundhjälpen

Född: 2005
Kön: Tik
Höjd: 52 cm
Längd: 52 cm
Hals: 37 cm
Bröst: 66 cm
Vikt: 19 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2600 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-08-10
Senast uppdaterad: 2017-08-10
Ankom Sverige:


Allra finaste Laisa hittades av personal från SaveTheDogs i utkanten av staden Cernavoda. Laisa drev håglöst omkring och verkade inte höra hemma i området. Personalen frågade i några närliggade hus om någon ägde hunden, men ingen ville kännas vid den, som det brukar vara. En person irriterade sig väldigt på att hunden fanns i området och man beslöt då att omgående ta med sig hunden därifrån. Det är alltid en stor risk att folk tar ”saken i egna händer” och det slutar aldrig väl för hunden. Laisa var lätt att fånga in. Hon tyckte nog det var trevligt att någon ville vara snäll och tog försynt emot de framsträckta godbitarna.

Väl framme i hägnet väntade en första medicinsk genomgång och därefter en välbehövlig vila. Laisa var mycket trött och illa medfaren. Hon visade alla tecken på att ha svultit en längre tid och var väldigt nöjd med att få sin egen vrå med en mjuk filt, en matskål och en vattenskål. Laisa vilade ut och återhämtade sig. Inom några månader framstod en mer eller mindre ”ny” hund, som sedan dess spridit glädje runtomkring sig. Ingen hund ska behöva tillbringa sin ålderdom i hägnet – så vi har lovat Laisa att hon kommande vinter ska få snusa sött i en egen, varm bädd – i Sverige!

Laisa är en fantastiskt trevlig ”tant” som är lätt att ta till sitt hjärta. Hon är vänlig och tillmötesgående på ett lite försynt sätt – och vill så gärna vara nära. Hon är en äldre hund, men yngre både till kropp och själ. Gärna umgås hon på ett lite stillsamt sätt och vi ser hur roligt hon tycker det är att få stå i centrum en stund. Hägnmiljön har just den stora bristen – egen tid med snälla människor.

Laisa är så nöjd att hon blundar emellanåt och sjunker efter en stund ner i gräset och bara myser. Hon har många goda vänner bland de andra hundarna men håller sig av givna skäl helst till de lite stillsammare – ungdomarna får sköta sitt bus själv. Laisa är mer filosofiskt lagd och kan långa stunder ses som försjunken i djupa tankar. Plötsligt kan hon lockas med en stund i lek som pågår, men vill nog gärna ha det relativt lugnt runtomkring sig.

Till våra raraste Laisa söker vi nu ett varmt välkomnande hem, där hon för första gången i sitt liv får vara riktigt viktig, får överösas av kärlek, ha sin mysiga bädd i fred och få mycket gott att smaska med. Laisa vill bo i ett hem utan småbarn och skulle så gärna vilja ha en egen trädgård / täppa, där hon får ligga i solen på sommaren och gräva i snön på vintern. Hon bor gärna med en snäll hundkamrat och kan även gärna bo med en katt.%d