Kristina – Hundhjälpen

Född: 2016 sep
Kön: Tik
Höjd: 52 cm
Längd: 57 cm
Hals: 41 cm
Bröst: 71 cm
Vikt: 22,8 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2800 kr
Övrig information: Kristina finns i foderhem i Stockholm där hon gärna tar emot intresserade.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-04-28
Senast uppdaterad: 2019-09-12
Ankom Sverige: 2019-10-17


En vacker oktobermorgon när personalen vid Footprints of Joy kom till arbetet, stod det återigen en kartong utanför ingången. Detta händer titt som tätt och man vet alltid vad man hittar inuti kartongen eller lådan – några små, medtagna valpar, ibland kattungar. Denna gång var det två valpar. Kristina och Lindsay som vid tillfället bara var ca sex veckor gamla. De har fötts hos någon som velat göra sig av med dem i skydd av nattmörkret – för att slippa svara på frågor. Det är en farlig situation. Runt hägnet går den frigående ”vaktpatrullen”, några större hundar som kan attackera en nykomling. Tack och lov visade de inget intresse för kartongen utan låg lugnt och vilade i gryningen. De två små valparna togs till veterinären utan dröjsmål, då livet ofta hänger på en skör tråd och en stor del av valparna inte överlever de första veckorna. Inga skador hittades men valparna var svårt uttorkade och svaga. Hjälpen sattes in och valparna övervakades tills faran kunde blåsas över. Kristina har svårt att komma till sin rätt i hägnet och det är nu verkligen hennes tur att få lite lycka i livet. Hennes framtida hem finns i Sverige – vi behöver bara hitta det!

Kristina är en glad och lekfull hund. Hon busar och leker helst med bäste vännen Michael, som också är med i Hundhjälpens adoptionsprogram. I aktivitetsparken leker de vilda springlekar och bjuder då även in andra kamrater i glädjerusningarna. Kristina är balanserad i sitt sätt gentemot de andra hundarna och har ett gott hundspråk. Utan kamraterna känner hon sig lite osäker, precis som de flesta hundar som växer upp i hägnet och inte har exponerats mot omvärlden och nya situationer. Hon är dock en väldigt klipsk tjej, och får hon bara fundera en stund så är hon redo att komma fram och bekanta sig med oss. Hon hälsar mjukt och vänligt och vi ser att hon tydligt uppskattar möjligheten till denna lilla privata stund där bara hon är viktig. Efter en stund lägger hon sig ner och vill gärna bli lite kliad. Kristina är en aktiv hund som efter att ha ”bott in sig” i sitt nya hem kommer att älska långa, spännande promenader i skog och mark. För att utmana hennes intelligens tror vi att kanske spårande eller sökande kan bli trevliga sysselsättningar.

Till vår vackra Kristina söker vi nu ett livslångt, kärleksfullt hem där hon får bli en viktig familjemedlem. Inga barn under skolåldern. Hemmet ska vara beläget i lite lugnare miljö. Kristina vill gärna bo med en trygg hundkamrat som kan stötta henne i allt det nya. Med sitt vänliga sätt tror vi att hon även kommer att kunna bli god vän med en katt.


 

 


%d bloggare gillar detta: