Kosmo (Star) – Hundhjälpen

Född: 2021, juni
Kön: Hane
Höjd: ca 47 cm
Längd:
Hals:
Bröst:
Vikt: 14 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad:
Övrig information:
Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2022-08-03
Senast uppdaterad: 2022-08-03
Ankom Sverige: 2022-03-11


I Sverige:
Star har i Sverige fått namnet Kosmo. Man har i hemmet tyvärr inte den tid som krävs för att ha hund och vår fine Kosmo söker därför ett evighetshem där han aldrig behöver flytta mer. Så här beskriver hemmet honom:
Kosmo har mycket energi, och älskar att leka, gärna med boll eller en ballong. Han är riktigt förtjust i långgräs och vill gärna springa in och hoppa omkring och ibland lägga sig ner mitt i som ett lejon. Även sand tycker han är jätteroligt att snurra omkring i och att gräva gropar är en annan hobby.
Hemma är han väldigt trygg och vill alltid vara nära husse och se vad han gör och han brukar komma och lägga sig tätt intill på soffan och mysa. Trots att vi hör våra grannar eller folk utanför fönstret är det extremt sällan som han skäller, nästan aldrig, vilket vi var mycket tacksamma för. Det har även gett bra att bada, slipa klor och borsta tänderna, även om han inte gillar nåt av det direkt. Han har blivit lämnad ensam några gånger, som mest ca 5 timmar och det har gått alldeles utmärkt. Han har även varit på två veckors bilsemester som gick bra och han är duktig på att åka bil nu.”

Kosmo bor nu i stadsmiljö och tycker det är jobbigt med alla människor och trafiken. Han stressar då upp sig och det är jobbigt för honom. Han önskar sig en lugnare och mer förutsägbar tillvaro – gärna på landet. Kosmo är nyfiken på andra hundar men har inte fått mötas och skapa vänskapsband. Vi tror att han stort skulle uppskatta en snäll och glad hundkamrat i sitt nya hem – som kamrat och mentor. Vi tror också att de minsta barnen inte bör finnas i hemmet. Vi söker nu Dig som kan ge Kosmo den långsiktiga tryggheten, mycket utevistelse i naturen och en tillvaro fylld av kärlek till honom. Du får en tillgiven och kärleksfull vän i päls!

Bakgrund:
Star och systern Nella var extremt unga när de rycktes bort från mamman och dumpades. En morgon fanns de bara där – vid en bilverkstad. De var påtagligt svaga och förstod inte alls vad som hände. Ägaren till bensinstationen ringde till SaveTheDogs som snabbt hämtade de små. Veterinären tog sig genast an dem och bedömde åldern till ca 6 veckor – de borde alltså ha skötts om av mamman ett bra tag till. Tack och lov hade de inga skador men var gravt uttorkade och tunna. Det var ganska troligt att de små inte skulle överleva p g av den späda åldern och det dåliga allmäntillståndet – men mirakel inträffar och detta var ett. Star och Nella klarade sig tack vare god vård och mängder av kärlek. De växer idag upp till hälsosamma och aktiva individer med mycket spring i benen. Hägnet erbjuder vård och trygghet samt många mjuka och vänliga famnar – men är ändå begränsande då personalen har många hundar att ta hand om och området som är en oas i denna del av Europa trots allt är begränsat av skyddande murar. Vi hoppas kunna erbjuda Star en nystart i livet – som älskad följeslagare till sin svenska matte eller husse. Välkommen till Hundhjälpen, gullhjärtat Star!


 


%d