Klara – Hundhjälpen

Född: 2020, aug
Kön: Tik
Höjd: 37 cm
Längd:
Hals:
Bröst:
Vikt: 8,5 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 6500 kr
Övrig information: 

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2022-11-17
Senast uppdaterad: 2022-11-17
Ankom Sverige: 2021-04-30


I Sverige:
Klara är en charmig, lätt ”randig” liten solstråle. Hon kom till Sverige 2021 men kan p g av olika omständigheter inte bo kvar i sitt nuvarande hem. Så här beskriver matte sin lilla vän:
”Klara är en väldigt alert och vaken unghund, som har mycket lek och bus i sig som kommer fram när hon är i en hemmamiljö med människor hon känner sig trygg med. Hon är väldigt tillgiven sin familj och har en mjuk och fin personlighet. Klara älskar hemma att vara nära. Hon hoppar ofta upp i knäet hos sina människor och tycker om att ligga och sova under täcket där det är varmt och tryggt. Hon är väldigt bra med andra hundar och läser av dem snabbt. Hon ser genast vilka hon vill leka med och vilka hon vill undvika (ofta de större). Klara är otroligt snabb och kvick i svängarna, springer ifrån de flesta hundar och tycker det är roligt med lite små utmaningar. Hon älskar att söka efter godis och att springa fort över fälten, gärna tillsammans med andra hundar.”

Klara har svårt med livliga ( mycket människor / trafik ) miljöer och vi söker för henne ett hem i en lite lugnare miljö där hon får utlopp för sin nyfikenhet och livsglädje i skog och mark – där spännande dofter och upptäckter ligger utströdda och där man ger henne tid att utforska. Det är viktigt att man förstår och kan tillgodose Klaras behov av närhet och trygghet. Hon kommer att bli en fantastisk familjemedlem som sprider glädje runtomkring sig – i rätt hem. Strunt i en mängd kurser och 1000 krav – här har vi en tjej som är duktig på att ”vara hund” och bör i stället uppmuntras till lek och gemenskap hemmakring och i naturen. Är hon osäker i någon situation så får hon inte pressas – utan hon måste få göra framsteg i sin egen takt. Klara är en fantastisk hund i lite mindre förpackning och redo att bli någons allra bästa vän.
Inga unga barn i hemmet. Hundkamrat önskvärd.

Bakgrund:
Mamma Zana och valpen Klara omhändertogs i mitten av smällkalla december. Utan tvivel hade de dumpats utanför hägnet då de inte kunnat ta sig dit själv. Klara var då ca 4 månader gammal. Tur i oturen var att hundarna var relativt små – de hittade en kattkoja utställd av SaveTheDogs och kröp ihop där för att få skydd mot kylan och de hundar som fritt strövar kring hägnet. Personalen upptäckte dem genast på morgonen och skyndade att ta med dem in i tryggheten och värmen inne på veterinärkliniken där alla nyanlända hundar isoleras inledningsvis. Hundar som anländer tillsammans bor givetvis tillsammans. Varken mamma eller dotter hade någon skada, men de var givetvis tunna, som alltid, och förvirrade inför allt det nya. Snabbt fäste de sig vid personalen och blir alltid glada när deras favoritpersoner ägnar dem lite kvalitetstid. Såväl Zana som Klara är nu redo att göra ytterligare en stor förändring i livet – resan till det egna hemmet i Sverige. Välkommen till Hundhjälpen, Klara!


 


%d