Kjeda – Hundhjälpen

Född: 2015 jan
Kön: Tik
Höjd: 53 cm
Längd: 53 cm
Hals: 38 cm
Bröst: 64 cm
Vikt: 21,5 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-08-07
Senast uppdaterad: 2017-08-07
Ankom Sverige:


Underbara Kjeda bara fanns där en vintermorgon, utanför hägnet Footprints of Joy. Hur hon levt tidigare vet ingen. Då hägnet ligger en bit utanför staden är misstanken om att någon under natten dumpat henne där från en bil. Här kastas t o m hundar ur bilar dagtid också -varpå bilen försvinner med full fart. Vi får i alla fall vara glad att man väljer att dumpa hunden här – där hjälp finns tillgänglig. Många hundar dumpas i skogar och ute i obygderna, där de vanligtvis går ett stort lidande och död till mötes. Kjeda var väldigt glad över att bli omhändertagen. Hon följde gärna med personalen och blev överlycklig när en fullastad matskål uppenbarade sig.

Kjeda är en hund med stort hjärta och det är omöjligt att inte dela hennes glädje över den vänskap som etablerats med flera av hägnets anställda. Ett hundliv ska dock innehålla så mycket mer än vad hägnet kan erbjuda. Vi önskar henne ett fantastiskt hem i hundlandet Sverige. Kjeda står redan med passet i tassen och väntar på att matte eller husse ska se henne och inse att det är henne de väntar på. Här har vi fina Kjeda!

Får Kjeda välja, föredrar hon sällskap av snälla människor framför hundar. Hon stressades inledningsvis svårt i hägnet av trängseln och den stora mängden hundar. Efter lite pusslande har man lyckats hitta en inhägnad där hon trivs relativt bra. Tyvärr har hon inte lyckats etablera någon särskild vänskap med en annan hund och ses därför ofta lite på sidan om, kikandes efter personalen för att se om de kan tänka sig en kort promenad, eller åtminstone komma och prata en stund.

Kjeda har väldigt lätt att ta till sig nya människor och ett stort behov av tillhörighet. När vi första gången träffar henne har hon redan siktet inställt på att vi ska bli goda vänner. Hon kommer snabbt fram för att hälsa och skuttar lyckligt omkring när hon ser att vi har med oss halsband och koppel.

Kjeda är duktig på att gå i koppel och ser mäkta stolt ut när vi går iväg för en liten promenad i de intressanta omgivningarna. Kjeda nosar på den utspridda ”dagstidningen” men har även ett fokus på oss, som för att försäkra sig om att vi är med och har trevligt. Till temperamentet är hon balanserad. Kjeda kan ”tokspirnga” i lekparken, men även lugnt ligga och spana över området. Hon är mycket uppmärksam på vad som händer och sker i omgivningen.

Till vår vackra och klipska Kjeda söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem där hon får bli en älskad familjemedlem och en äventyrskamrat i markerna. Hon bor gärna som ensam hund för att själv få lägga beslag på all uppmärksamhet, men kan även tänka sig dela hemmet med en lite större, trygg hane – eller en katt.%d bloggare gillar detta: