Kita – Hundhjälpen

Född: 2012 nov
Kön: Tik
Höjd:
Längd:
Hals:
Bröst:
Vikt: 18 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 3900 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-04-02
Senast uppdaterad: 2018-04-02
Ankom Sverige:


En vacker vårmorgon när fåglarna sjöng och solen kikade fram kunde blivit Kitas sista i livet. Helt utmattad låg hon vid vägkanten utanför det gamla hägnet i Cernavoda. Här passerade både bilar och en del tunga fordon i hög fart. Kita hade kanske använt sina sista krafter att söka sig till hägnet där det fanns dofter av mat. Kanske hade någon kört dit henne under natten och lämnat henne vid vägkanten. Personalen som kom till sitt arbete på morgonen såg genast den främmande hunden som låg så stilla. Det stod klart att en snabb insats behövdes och Kita lyftes upp och togs in till veterinären. Denne förskräcktes av det dåliga allmäntillståndet och ordinerade strikt vila och specialkost. Kita var tacksam och slumrade dag och natt på sin filt de första dagarna. Vilan och maten gjorde sin verkan och snart var hon på benen igen. Kita har haft det lite svårt i sin hundgrupp där några mer dominanta hundar styrt och ställt med de övriga. Kita hoppas därför att så snart det bara är möjligt få sin alldeles egna familj i Sverige – som skickar den efterlängtade flygbiljetten. Här har vi vår söta Kita!

Kita är en lite försynt men väldigt rar flicka med ett stort närhetsbehov. Hon knuffas ofta undan av de andra hundarna i sin grupp och har tyvärr tillbringat mycket tid i sin koja där hon fått vara i fred. Dynamiken i gruppen har dock ändrats till det bättre vilket gynnar henne, och hon är nu ofta framme vid stängslet och pockar på uppmärksamhet. I lekparken får vi umgås med henne på tu man hand – något hon njuter enormt av. Vi upptäcker också att hon är väldigt intresserad av godis och har svårt att ta blicken från vår väska med dyrgripar. Självklart skämmer vi bort henne lite extra. Kita har några vänner bland de lite lugnare hundarna och tar del i de lite stillsammare lekarna. Blir det alltför stojigt väljer hon att gå undan.

Till vår vackra Kita söker vi nu ett kärleksfullt hem som välkomnar henne med öppna armar. Får Kita lite tid på sig att bli trygg och utforska sin nya värld kommer hon att utvecklas till en fantastisk tik, då hon framstår som mycket intelligent och lyhörd. Kita bor gärna med en trevlig hundkamrat som kan visa henne tillrätta i det nya livet. Med sitt mjuka sätt tror vi att hon även kan bli god vän med en katt. Inga barn under skolåldern. Hemmet får inte vara centralt beläget i ett större samhälle.%d bloggare gillar detta: