Killing fields! Dödens fält!

SaveTheDogs har fört hästarna i trygghet och kört dit hö och vatten. Uppdatering under fredagen.

Jag är hästägare. Det kanske du också är – eller utsträcker din medkänsla och kärlek till djur även till hästar. Magnifika djur med en djup själ som glimtar i ögat. Jag finner inte ord till de grymheter som gång på gång utspelar sig i Rumänien. På dessa ”dödens fält” nära staden Constanta i södra Rumänien har 40 hästar övergetts till en plågsam död i vinterkylan. Snön har vräkt ner över dem, det har blåst isande vindar. Inget finns på marken att äta. Dessutom är de flesta fastbundna – helt fråntagna förmågan att söka ett fruset grässtrå eller röra sig för att hålla sig varma. Övergivna med döden som nästa anhalt. Flera hästar har redan dukat under av svält. Många visar tecken på svår misshandel och sår av sina ”fängsel”.

Klicka HÄR för att se video.

SaveTheDogs har kontaktats av upprörda människor. Man arbetar nu med att sätta press på myndigheterna att finna de ansvariga för detta djurplågeri. Under tiden ska hästarna äta och deras skador ses till. Som vanligt finns inga resurser lokalt utan hoppet står enbart till SaveTheDogs – och oss i Sverige. Som vi tidigare redogjort för är SaveTheDogs oerhört svårt pressade ekonomiskt p g av pandemin som mer eller mindre dödat de italienska donationerna. Nu kraftsamlar vi här igen för dessa 40 hästars liv. Ska man lyckas rädda dem måste en långsiktig plan tas fram vilket är på gång – men akut behövs hö, rent vatten, vård /medicin och skydd. Vi räknar med att varje häst kostar ca 1000 kr vad gäller akuta åtgärder för att helt enkelt överleva den närmaste tiden. 40 hästar – 40 000 kr. Visst klarar vi återigen att från våra hjärtan hjälpa de hårdast drabbade. Att avstå något för att rädda en individ i nöd. 40 000 kr före februari månad – 4 dagar. Visst fixar vi det?

Signera petitionen nedan som skyndsamt ska överlämnas till de berörda myndigheterna i Constanta. Det är viktigt med många namn och internationell uppmärksamhet. Dela petitionen till vänner.

LINK TO THE PETITION in English: https://bit.ly/2Yfzkjs
Sätt in Ditt bidrag till vår akutinsamling med målet 40 hästar – 40 000 kr –
4 dagar.
Bankgiro 5541-9477, Swish 123 432 4448.

Märk Ditt bidrag ”Häst”. Vill Du att vi publicerar Ditt namn i vår gåvoredovisning, skriv ”Godkänner GDPR”.

Vi kommer inom kort att uppdatera informationen kring räddningsaktionen.

TACK!

Linda West / Ordf.


%d bloggare gillar detta: