Kiddo – Hundhjälpen

Född: 2009 okt
Kön: Hane
Höjd: 56 cm
Längd: 57 cm
Hals: 41 cm
Bröst: 79 cm
Vikt: 30,5 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2600 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-07-20
Senast uppdaterad: 2018-09-04
Ankom Sverige:


Underbare charmören Kiddo är en lite äldre herre som bott flera år i hägnet – där han tyvärr levt lite i bakgrunden och inte valts ut till något adoptionsprogram. Slut på detta! Kiddos evighetshem finns i Sverige och vi behöver bara hitta det. Den här grabben observerades utanför en restaurang i Cernavoda – där våra resenärer brukar äta middag. Han hade enligt restaurangägaren hållit till där flera dagar och var väldigt påflugen i sitt tiggande. Inte konstigt alls. Idag är Kiddo en rund och ”go” farbror men det var han inte då. Höftknölarna och revbenen stod upp under huden och hela hunden gav ett ömkligt intryck. Detta var sent i oktober och Kiddo skulle fått svårt att överleva vintern som dödar så många svaga gatuhundar. Han fick följa med till hägnet där han undersöktes och fick genomgå de medicinska ankomstprocedurerna. Därefter hittade man en lämplig hundgrupp att introducera honom i och sedan gick tyvärr åren – medan Kiddo gick och väntade. Vi gläds nu åt att kunna presentera denne härlige farbror för våra svenska vänner – med förhoppningen att hans väntan nu ska ta slut och det hägrande svenska hemmet erbjuda honom kärlek och sängplats.

Kiddo är en mycket trevlig hund som inte finner sig i att bli ignorerad då vi kommer in i hans inhägnad. Han buffas med nosen, slänger upp en tass på oss och knuffas lite lätt. Han är så lycklig att bli uppmärksammad att hela hans kropp ser ut korva sig av glädjen. Kiddo har så mycket att erbjuda. Han har BFF-kvalitet (Best Friend Forever) och bjuder glatt på lite show i lekparken. Full rulle – tills sommarvärmen tar ut sin rätt och orken tar slut. Vi tar honom med i koppel och söker skugga under några träd. Kiddo är nöjd med att lugnt vila i gräset och slumrar djupt efter en stund. Han är en vänlig farbror som fortfarande är lite äventyrslysten och som kommer att älska spännande äventyr med matte och husse i de svenska skogarna. Kiddo har ett gott hundspråk och kommer bra överens med samtliga hundar i sin grupp. Han har presenterats för några av hägnets katter och tyckte det var väldigt spännande. Vi tror att han kan lära sig leva med en hundvan katt.

Till vår fine Kiddo söker vi nu ett varmt välkomnande hem där han får stjärnstatus. Inga barn under skolåldern. Kiddo kan tänka sig bo som ensam hund i ett hem där han får stå i centrum, men delar även gärna hemmet med en snäll och stabil hundkamrat. En egen trädgård / täppa skulle uppskattas stort.%d bloggare gillar detta: