Kevin – Hundhjälpen

Född: 2008 aug
Kön: Hane
Höjd: 51 cm
Längd: 56 cm
Hals: 39 cm
Bröst: 68 cm
Vikt: 24 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2600 kr
Övrig information: 

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-07-15
Senast uppdaterad: 2018-07-15
Ankom Sverige: 2019-01-10


Kevin kommer från provinshuvudstaden Constanta. Han hade där för flera år sedan fångats in av kommunala hundfångare och förts till ett dödshägn. Där hade han endast någon dag kvar att leva när han räddades av SaveTheDogs och fick flytta till tryggheten i Cernavoda. Han var i mycket dåligt skick och veterinära insatser fick sättas in, livet var inte givet. Kevin tillfrisknade tack och lov, men tiden gick och han hamnade så småningom lite i skymundan. När det valdes ut hundar till adoptionsprogrammen fanns det alltid buffligare hundar som trängde sig fram. Kamrater reste till egna hem medan Kevin väntade kvar, stillsamt men med sorg i blicken. Nu räcker det! Vår underbare Kevin ska få tillbringa sin ålderdom med att bli bortskämd i Sverige. Här välkomnar vi med värme våra äldre hundar och ger dem en guldkant på livet – den enda guldkant dessa av livet så missgynnade hundar någonsin upplevt. Det finns säkert kärleksfulla människor som väntar på en Kevin att få skämma bort – här har vi honom – ge er tillkänna!

Kevin är en stillsam och vänlig gentleman. Han tar dagarna med ro men lyser upp när någon närmar sig just honom och sträcker ut en smekande hand. Det här är en farbror med stort behov av kärlek och närhet – något som inte alls kan tillgodoses i hägnet där hundratals hundar konkurrerar om personalens tid. Vi försöker kompensera genom att ägna oss uteslutande åt honom. Vi borstar bort tovorna ur hans päls och berättar samtidigt för honom att han nu är en Hundhjälpen-hund och att vi ska hjälpa honom in i ett svenskt hem där han kommer att bli älskad. Kevin tittar lugnt på oss och verkar nöjd. Som den äldre grabb han är så har han lätt nedsatt syn men klarar vardagen bra. Han är också på pensionärsvis lite stel i kroppen. En mjuk bädd i det nya hemmet kommer bjuda honom bekväm vila. Kevin med sitt vänliga
sätt är god vän med alla hundar i sin grupp och har även presenterats för katter vilka han i stort nonchalerat.

Vi söker nu för vår älskade Kevin ett fantastiskt hem där får bli älskad precis som han är. Inga barn under skolåldern. Hemmet ska vara beläget i marknivå så att Kevin får tillgång till en egen trädgård / täppa. Han bor gärna som ensam hund för att få lägga beslag på all uppmärksamhet, men har heller inget emot att dela hemmet med en lugn hundkamrat.%d bloggare gillar detta: