Kelly – Hundhjälpen

Född: 2012 dec
Kön: Tik
Höjd: 58 cm
Längd: 55 cm
Hals: 45 cm
Bröst: 69 cm
Vikt: 24,9 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 3900 kr
Övrig information: Kelly är en av våra äldre hundar och räknas som en senior.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-03-15
Senast uppdaterad: 2018-03-15
Ankom Sverige:


Kelly kommer från staden Medgidia I södra Rumänien – där SaveTheDogs tidigare under manga år drev ett hägn. Hon omhändertogs direkt från gatan där hon mycket rädd och medtagen irrade omkring. Kelly hade troligtvis dumpats av någon som inte velat ha ansvaret för henne – någon som dessutom behandlat henne mycket illa. Så småningom flyttades Kelly till Footprints of Joy – SaveTheDogs fantastiska anläggning utanför Cernavoda. Kelly mår dock mycket dåligt av hägnvistelsen. Hon har inte en enda vän bland de andra hundarna, utan tillbringar sina dagar mestadels inne i en liten koja. Det här är verkligen inget liv för denna fina tjej som har så mycket potential. Hennes stillsamma vistelse i kojan har dessutom gjort att hon ”inte synts” i ett hägn fullt av ivriga hundar som tigger uppmärksamhet. Nu ska detta ändras på. Kelly förtjänar ett alldeles eget hem där man med glädje skämmer bort henne med kärlek och närhet – så att hon får uppleva vad ett gott hundliv ska bestå i. På grund av Kellys ledsamma situation i hägnet hoppas vi att hon ska få sin resa så snart det bara är möjligt. Vem öppnar sin dörr för denna vackra dam?

Kelly som nu äntligen uppmärksammas tas med till lekparken när vi är på besök. Hon tycker det är enormt spännande att få nosa runt och efter en stund så kommer hon fram till oss för att ta emot lite godbitar. Personalen berättar att de nu arbetar med att vinna hennes förtroende och då hon är lätt att motivera med godsaker går processen om än sakta men stadigt framåt. Det är dock viktigt att i hennes närhet tänka på sitt kroppsspråk och på att hålla en lugn samtalston. Kelly gläds åt att få lite egentid och vi ser att hon tydligt uppskattar att vi kelar med henne en stund. Hon har en väldigt mjuk och undfallande attityd gentemot de andra hundarna i sin grupp, vilket gör att hon aldrig fått komma till sin rätt. När hon tas tillbaka till sin inhägnad välkomnas hon inte utan hon smyger ganska obemärkt in i sin koja igen. Hon har inte träffat de katter som bor i hägnet men med sitt mjuka och vänliga sätt är vi säkra på att hon kommer att kunna bo med en katt i framtiden.

Till vår så vackra men ledsna Kelly söker vi nu ett livslångt, mycket förstående och kärleksfullt hem där hon äntligen ska få blomma upp. Hemmet ska vara beläget i lugn miljö och ha en egen trädgård / täppa där hon får ta de första stegen på svensk mark. Kelly har inget emot att bo som ensam hund bara hon ägnas mycket uppmärksamhet. En snäll hund som sällskap kan också vara uppskattat. Inga barn under skolåldern.%d bloggare gillar detta: