Katy – Hundhjälpen

Född: 2020, april
Kön: Tik
Höjd: 40 cm
Längd: 41 cm
Hals: 24 cm
Bröst: 44 cm
Vikt: 5,3 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5800 kr
Övrig information: Observera att mått och vikt är vid 6 månaders ålder och Katy kommer att växa ytterligare. Finns i foderhem i Göteborg

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2020-10-14
Senast uppdaterad: 2020-10-14
Ankom Sverige: 2020-11-28


Återigen ett litet paket med det värdefullaste vi vet – små, skyddsbehövande valpar – eller som man ser det I Rumänien – en låda med skräp. Någon hade i alla fall bemödat sig om att ställa lådan utanför Footprints of Joy under natten – då slipper man förklara sin handling. Den tidiga morgonpersonalen såg genast lådan och frågan är då alltid bara – katter eller hundar – och hur många. Skicket är alltid dåligt. Denna gång innehöll kartongen fyra små valpar som fick namnen Katy, Inna, Mia och Lex. Småttingarna bedömdes vara ca två månader gamla och då de antagligen precis skiljts från sin mamma – förvirrade och lite ängsliga. SaveTheDogs har stor vana av att ta hand om väldigt unga valpar, men utgången är ändå ofta oviss då de ofta är kraftigt påverkade av svält och uttorkning. Den här lilla gruppen gick det bra för – samtliga återhämtade sig inom några veckor och kunde sedan ta itu med det som valpar ska – växa, vila och leka. Vi gläds åt att se dessa pigga ungdomar leva rövare i lekparken. För Hundhjälpens alla vänner presenterar vi här vår underbart söta Katy.

Katy är syskonskarans blyga viol. Hon har stort stöd av sin bror och systrarna men på egen hand känner hon sig osäker. När syskonen är med och tar initiativen närmar hon sig gärna personalen och vill gärna mysa en stund – och hon tar glatt emot de små godbitar som bjuds. Hon är väldigt nyfiken på människor, vilket är positivt och med en lugn och trygg matte / husse kommer hon att blomma upp. Hon har definitivt en glimt i ögat och är kvick som en liten vessla när hon leker i parken med syskonen. Katy skuttar och springer och glädjen står skyhögt i tak. Leksakerna som ligger kringspridda kollas upp men en liten pinne kan bli en utvald favorit. Katy har ett gott hundspråk men vill hålla sig bland lite mindre och väldigt snälla hundar. Hon har i hägnet fått se flera omhändertagna katter och vi tror att hon i sitt nya hem utan problem kan bo med en snäll katt. Till vår rara, lilla Katy söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem där hon i egen takt får stärka sitt självförtroende. Hon får absolut inte pressas i situationer där hon känner sig osäker. Man bör ha en lite lugnare livsstil och hemmet ska vara lugnt beläget. Det får inte finnas yngre barn hemma. Katy bör få bo tillsammans med en snäll hundkamrat i lite nättare format – för att då få guidning och trygghet i det nya livet.


Bilder från Sverige:

Bilder från Rumänien.

 


%d bloggare gillar detta: