Jury – Hundhjälpen

Född: 2012 dec
Kön: Hane
Höjd: 49 cm
Längd: 47 cm
Hals: 42 cm
Bröst: 64 cm
Vikt: 15,5 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 3900 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-01-02
Senast uppdaterad: 2018-01-02
Ankom Sverige:


Då nöden bland hundar i Cernavoda alltid varit och är stor, så gör personal från hägnet varje dag rundor genom staden och dess omgivningar för att hitta skadade eller sjuka djur i behov av vård. En kokande het julidag blev man varse Jury. Han var då ca 8 månader gammal och höll till i ett industriområde. Kanske han var född på gatan där. Vad som hänt mamman och eventuella syskon är knappast en lycklig historia. Jury själv gav ett ledsamt intryck. Han var enormt smutsig och ihoptovad, med svåra smärtor där tovorna drog i huden. När han badades vid hägnet upptäckte man innanför pälsen inte särskilt mycket – stackars Jury hade inte fått äta sig mätt på länge, om ens någonsin. Han var så rädd att han skadade våldsamt, och man skyndade sig att ge honom en egen lugn vrå där en korg med filtar fanns att krypa ner i. Jury var mycket avvaktande och man förstod att han utan tvekan behandlats väldigt illa av människorna som höll till i området där han hittats. När han återfått lite krafter integrerades han i en hundgrupp där han genast fann sig tillrätta med kamraterna. Då han alltid varit lite blyg har han inte haft turen att väljas ut till ett adoptionsprogram – och därmed möjligheten till ett nytt liv. Nu är det slut på den långa väntan och vi är glada att kunna presentera Jury får våra svenska vänner!

När vi först träffar Jury får vi känslan av att möta ”Lejonkungen” i ett mindre och rufsigare format – och med lite mindre självförtroende. Han är en ljuvlig uppenbarelse med sin fina ”man”. Personalen berättar att de arbetar aktivt med honom för att försöka stärka hans självförtroende och att det går sakta framåt. När man väl känner Jury tycker han det är väldigt mysigt att bli kliad och lägger sig gärna på rygg och visar magen. Som nya bekantskaper får vi vinna hans förtroende. Lite godbitar bryter isen. Det är viktigt att kring Jury ha ett lugnt och behärskat kroppsspråk och att tala med lugna röster. Jury är mycket lyhörd och hans trygghet är prioritet ett i den framtida relationen. I hundsällskap rör han sig obehindrat. Han har några verkligt goda vänner men finns de inte i närheten håller han sig lite för sig själv. Inför gruppens tuffingar drar han sig snabbt undan för att inte dra på sig uppmärksamhet. Med sitt mjuka och vänliga sinnelag tror vi att Jury utan problem ska kunna dela sitt framtida hem med en katt.

Vi söker nu för vårt lille lejon ett tryggt och förstående hem beläget i lugn miljö. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet. Man måste ha förståelse för Jurys bakgrund och inte pressa honom i situationer han inte är redo för. Det ska i hemmet finnas en stabil och vänlig hund som kan hjälpa honom tillrätta i det nya livet.%d bloggare gillar detta: