Jolly – Hundhjälpen

Född: 2016 jan
Kön: Tik
Höjd: 45 cm
Längd: 50 cm
Hals: 35 cm
Bröst: 57 cm
Vikt: 16 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 4000 kr
Övrig information: Jolly befinner sig i Östersund där hon gärna tar emot besök från intresserade. Måtten är från 2016 och Jolly kan ha vuxit sedan dess.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2016-08-17
Senast uppdaterad: 2017-10-07
Ankom Sverige: 2016-12-11


Hundhjälpens medarbetare Kersti befann sig i början av mars i Bukarest. Hon, tillsammans med ytterligare en resenär, sov över på ett hotell nära flygplatsen och tog på eftermiddagen en promenad i staden. Invid en kraftigt trafikerad väg blev de varse två små hundvalpar som kravlade omkring, befinnande sig i största livsfara bland de kringrusande bilarna. Det blev en snabb räddning – en hund stoppades in under vardera jacka – en snabb taxitur tillbaka till hotellet och så småningom kunde valparna genom ”room service” få sig lite till livs. Hela natten gnydde de, säkerligen då de var desperata utan sin mamma. Tidigt på morgonen dök chauffören från hägnet upp och förutom att lämna av hundar som skulle resa till Sverige, fick Jolly och hennes bror följa med tillbaka till hägnet och tryggheten. Brodern var dock i dåligt skick och överlevde inte. Jolly tog för sig av livet och har nu vuxit upp till en charmig ung tjej. För Hundhjälpens alla vänner presenterar vi här Jolly som väntar på resan tillbaka till Bukarest – denna gång till flygplatsen och Lufthansas plan till Sverige.

Jolly är en glad och mjuk tjej. Hon är väldigt förtjust i vissa av hundskötarna och söker omedelbart deras närhet då de arbetar i inhägnaden. Även vi som är nya bekantskaper får efter en mycket kort väntan klia och kela med henne. Jolly kråmar sig och visar vilken fin hund hon är. Hon tittar uppmärksamt på oss och våra medhavda väskor, från vilka det finns en trevlig doft. Givetvis plockar vi upp några godbitar och Jolly smaskar glatt i sig dem. Som alla hundar som vuxit upp i hägnet är hon lite osäker utanför inhägnaden. Vi tar ut henne på hennes allra första koppelpromenad och det går ganska bra om än vingligt. Vilket äventyr för unga Jolly, med nya dofter och stigar. I lekparken släpper hon sedan loss med några unga kamrater. Jolly är mitt i gänget när det springs och busas. Hon har ett bra hundspråk och visar tydlig respekt för äldre och dominanta hundar. Det finns i hägnet även omhändertagna katter som hon vänligt snusat på. Till vår bästa Jolly söker vi nu ett livslångt, varm välkomnande hem där hon får stå i centrum. Hemmet bör inte vara centralt beläget och finns barn bör de inte vara under skolåldern. Jolly vill väldigt gärna bo med en trevlig hundkamrat som kan visa henne hur livet i Sverige levs.


Text från Sverige
Oktober 2017:

Jolly som blir två år I januari är en glad och livlig tös – men samtidigt lite eftertänksam och behärskad. Hon är en tjej som älskar att vara nära och mysa, att bli kliad över hela kroppen, att vara ute på äventyr i markerna och t o m att bada i skogssjöar. Att åka bil är inget problem – Jolly lägger sig och sover så gott om direkt. Det är heller ingen svårighet att vara ensam hemma en kort stund – men man får vara noga med att inte lämna godsaker framme då Jolly har en stor förkärlek för sådant som är sött gott. Tänderna borstas varje kväll.
Jolly har bott med en annan hund samt två katter utan problem. Hon bor gärna med andra djur även i sitt framtida hem – då hon uppskattar sällskap och samvaro. Som alla Hundhjälpens hundar är hon bra på att kommunicera. Nya människor kan vara lite obehagliga först – men Jolly är väldigt mutbar och kombinationen av att vara ”nyfiken i en strut” samt en köttbulle gör att hon snart bekantar sig.
Du som blir Jollys nya matte eller husse får en bästa vän, en följsam och uppmärksam hund som gärna följer med på äventyr och som ääälskar att mysa hemma.


Bilder från Sverige:

Detta bildspel kräver JavaScript.


Bilder från Rumänien:


%d bloggare gillar detta: