Jolly – Hundhjälpen

Född: 2012 jun
Kön: Tik
Höjd: 37 cm
Längd: 38 cm
Hals: 27 cm
Bröst: 38 cm
Vikt: 5,2kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 3900 kr
Övrig information: Jolly är en av våra äldre hundar och räknas som senior.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-02-17
Senast uppdaterad: 2018-02-17
Ankom Sverige:


Lilla Jolly kommer från staden Medgidia. Hon hittades där en sommardag av personal vid den mobila kliniken som var ute på ett rutinuppdrag. Jolly satt vid vägkanten och var helt klart nödställd. Man kunde se från bilen att hon inte fått äta sig mätt på länge. Säkert har hon då hon är liten förlorat kampen om ätbara småbitar mot större hundar. Hon fick vila och äta upp sig – och är idag en välnärd och aktiv tjej med aptit på livet. Hägnet i Medgidia är numera nedlagt och Jolly fick i och med det flytta till Footprints of Joy i Cernavoda. Där har hon haft lite svårt att finna sig tillrätta men mötte så småningom den äldre gentlemannen Simon och ömsesidigt tycke uppstod. De två huserar för närvarande tillsammans. Hägnlivet med så mycket hundar runtomkring och den stress detta innebär gör att Jolly inte trivs och har svårt att kunna koppla av. Hon behöver få resa därifrån för att må bra och slappna av. Vi är helt säkra på att någon vänlig person kommer att öppna sin dörr för denna lilla tjej, som har passet klart och bara väntar på sin flygbiljett.

Jolly trivs med alla snälla människor. Hon hälsar glatt och den lilla svansstumpen gör sitt bästa för att vifta ivrigt. Vi har av personalen informerats att hon älskar att gå på promenad – så vi tar med både henne och Simon på en liten upptäcksrunda kring hägnet. Det finns så mycket att snusa på, Jolly är överlycklig. Hon tar då och då vår kontakt och ser då väldigt uppskattande ut. Vi har också fått höra om att hon är en riktig gotte-maja, och självklart tar vi då en liten paus och ”fikar” tillsammans. Jolly har inte lyckats skapa någon relation till andra hundar och hade inte Simon vunnit hennes hjärta hade hon nog haft en trist tillvaro. Han är en äldre, tolerant farbror som tolererar de busryck som Jolly ibland får för sig, och samtidigt erbjuder henne trygghet genom sin närvaro.

Vi tror att Jolly är en tjej som kommer att starkt knyta an till sin framtida ägare, och bli en fantastiskt trevlig kamrat. För hennes räkning sker vi nu ett kärleksfullt evighetshem där hon får stå i centrum. Jolly vill gärna bo som ensam hund just för att få lägga beslag på alla omsorger. Finns redan en hund i hemmet ska den vara lugn och stabil. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet.


Detta bildspel kräver JavaScript.


%d bloggare gillar detta: