Jolie – Hundhjälpen

Född: 2017 maj
Kön: Tik
Höjd: 48 cm
Längd: 50 cm
Hals: 34 cm
Bröst: 56 cm
Vikt: 12,4 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information: Observera att mått och vikt är vid ca 10 månaders ålder och att Jolie kommer att växa något ytterligare.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-03-10
Senast uppdaterad: 2018-08-14
Ankom Sverige:


En varm sommardag lämnades valparna Jolie och Angelina in vid hägnet i Cernavoda av ett ungt par. De sade sig ha hittat flickorna på gatan och tyckt synd om dem. Valparna hade tur – många gånger bara passerar människor förbi och verkar knappt ens se nödställda djur. Människorna verkar helt avtrubbade och likgiltiga även om djurens liv står på spel och hjälp faktiskt finns att tillgå. De här valparna hade tur. Vid omhändertagandet uppskattade veterinären deras ålder till ca två månader. De var svaga och gravt uttorkade, som små trasor. Ett livgivande dropp sattes genast in och valparna övervakades noga. Efter några dagar kunde krisen blåsas av. Båda flickorna fäste sig oerhört vid personalen som om de förstod att det var tack vare dem de nu hade en framtid. Angelina blev så småningom adopterad och har sitt nya hem i Tyskland. Ensam kvar är nu unga Jolie som haft svårt att hitta någon ny bästis sedan systern flyttade. Livet är därför lite tungt för vår lilla tjej och vi hoppas nu att även hon ska få börja sitt nya liv snarast – som älskad familjemedlem i Sverige. Här har vi nu vår kära Jolie, redo med passet i tassen. Flygbiljetten saknas.

Jolie är en mycket kärvänlig ung tik med stor potential. Vi upplever henne som märkbart intelligent och lyhörd. När vi träffar henne gör hon stor sak av att visa hur nyfiken och intresserad hon är – och att vår vänskap är värdefull för henne. Vi har förmånen att kunna tillbringa en stund ensamma tillsammans i lekparken. Överlycklig att slippa inhägnaden en stund visar Jolie först hur duktig hon är på att springa – här ligger gaseller nästan i lä. Sedan ska det kollas i leksakslådan och Jolie studerar ingående varenda pryl som förevisas. Sedan ska det mysas och klias. Personalen berättar att Jolie lite smått håller på att vänja sig med halsband och koppel – vilket kommer att möjliggöra små promenader där Jolie får njuta av miljöombytet. I andra hundars sällskap blir Jolie lite osäker och vet inte alltid hur hon ska bete sig. En lugn och trygg, lite större hund i det nya hemmet kommer att kunna göra gott för hennes självförtroende. Vi tror att Jolie också kommer att trivas alldeles utmärkt som ensam hund i sin nya tillvaro, då hon har ett stort kontaktbehov och på så sätt själv får lägga beslag på all uppmärksamhet.

Till vår vackra Jolie söker vi nu ett varmt välkomnande hem där hon får all den närhet som är viktig för henne – samt bjuds på alla de spännande äventyr som kan glädja en pigg och nyfiken unghund. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet som heller inte får ligga centralt i ett större samhälle.Bilder från Sverige:

Detta bildspel kräver JavaScript.

 


%d bloggare gillar detta: