Jodie – Hundhjälpen

Född: 2019, okt
Kön: Tik
Höjd: 48 cm
Längd: cm
Hals: cm
Bröst: cm
Vikt: 14 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5800 kr
Övrig information: Finns i foderhem i Arvika

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2020-10-12
Senast uppdaterad: 2021-01-15
Ankom Sverige: 2020-08-15


I Sverige:
I foderhemmet beskriver man Jodie som en oslipad diamant som bara väntar på att kunna börja glittra. Här är fodermattes egna ord: ”Jodie är en helskön tjej. Hon blommar ut lite i taget. Så gosig på morgonen å vill gärna ligga nära. Älskar att leka med andra snälla hundar. Tyr sej mycket till min Smilla och mej men är lite försiktig i nya möten med människor. Ska helst bo med en stabil hundkamrat och i ett hem utan småbarn. Katter är jätteroligt att busa med, men när min katt kommer nära så blir det lite gos. Jodie älskar våra skogsturer och är då mycket nyfiken på naturens skatter. Hemma är hon kelig å vill va nära. Jodie är en jätte go hund som söker en trygg och lugn tillvaro”.
Jodie är en oerhört mjuk och inkännande flicka som med sin begränsade livserfarenhet gör det bästa hon kan och radar upp små framsteg som pärlor på ett pärlhalsband. Det gäller dock att inte polera bort lystern utan hantera Jodie med mjuk och varsam hand – och låta henne bestämma när nya steg ska tas. Jodie trivs bra med foderhemmets andra hund och det är ett krav att det finns en snäll och trygg hundkamrat i det framtida hemmet. Inga framsteg ska vara kravfyllda eller pressas fram. Jodie söker sitt evighetshem hos världens snällaste människor som bor väldigt lugnt till och har förståelse för en liten tjej som inte känner till den stora världen än. Inga barn under skolåldern.

Bakgrund:
Kärnkraftverket i Cernavoda ledde indirekt till engagemanget hos SaveTheDogs. Italienska ingenjörer som byggde kärnkraftverket förskräcktes av misären bland djuren i området och kontaktade Sara Turetta – och där startade det år 2002. Platsen är fortfarande populär bland gatuhundarna då det alltjämt finns djurvänner bland personalen som matar dem. Med jämna mellanrum hämtar SaveTheDogs hundar då de blir för många och andra i personalen där blir upprörda. Kim och hans syskon föddes i området – och hade turen att någon brydde sig och såg till att de var trygga. När mamman sedan försvann, troligtvis dödad, fick hägnet ett nödsamtal där man berättade att man nu hade en moderlös kull med fyra valpar, dryga 3 månader gamla. Givetvis ställde SaveTheDogs upp och hämtade småttingarna som nu alla är blivande svenskar; Jodie, Kim, Tim och Meryl. Hägnet är inte en miljö som gynnar växande hundar då tillvaron är väldigt begränsad. Vi hoppas att vårt kära gäng ska få sina resor till Sverige och ett härligt liv så snart det bara går. Är hemmet hos Dig?


I Sverige:

I Rumänien:


%d