Jibi – Hundhjälpen

Född: 2010 jan
Kön: Hane
Höjd: 50 cm
Längd: 50 cm
Hals: 48 cm
Bröst: 66 cm
Vikt: 19 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2900 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-07-20
Senast uppdaterad: 2017-07-20
Ankom Sverige:


Jibi är hittad vid motorvägen som leder från Cernavoda mot Bucharest. Han gick mödosamt vid sidan av vägen, medtagen av svält och umbäranden. Personal från hägnet passerade i ett rutinärende och fick syn på Jibi och att han verkade ha det svårt. Man stannade och hade inga problem att locka till sig hunden, som inte kunde stå emot den mat som erbjöds. På nära håll syntes revbenen stå ut från kroppen och man beslöt direkt att ta honom med till hägnet.

Jibi är brännmärkt med glödande järn över nosryggen – en grym tradition hos en minoritetsgrupp som anses ”härda” hunden. Det känns som troligt med tanke på hans rasbakgrund att han där hållits som vakthund kring en bostad. Nu har det säkerligen varit lite si och så med vaktandet då Jibi från första stund enbart visat en vänlig sida gentemot alla människor han mött. Nu är ju förstås människorna kring hägnet också alla av det vänligare slaget.

Jibi bor i det gamla hägnet som ska läggas ner och vi tror att han skulle ta flytten till ett nytt hägn med allt vad det innebär mycket hårt. Vi hoppas därför att ”rätt” familj här i Sverige genast ska känna igen sin fine Jibi!

När vi träffar Jibi visar han som en klok hund ska, en kort tvekan innan han själv väljer att ta kontakt med oss. Han hälsar värdigt och respektfullt, så vi förstår att han tycker vi är viktiga och att han vill vara rädd om vår bekantskap. Den här underbare grabben har svårt att säga nej till godbitar så vi bjuder på lite smakbitar för att skapa en positiv stämning där vi kan etablera vänskap och kommunikation. Jibi är mycket uppmärksam och studerar oss noga när vi pratar med honom. Det känns om om han förstår att vi är här för att hjälpa honom, och att hans liv aldrig mer ska få gå på tok.

Personalen berättar för oss att Jibi är en mycket sympatisk herre med en filosofisk ådra. Han kan lugnt ligga i gräset och fundera på moln och insekter, alltmedan yngre hundar runtomkring busar på ordentligt. Självklart kan han busa också emellanåt, men hägnet erbjuder inte mycket stimulans för en klipsk kille. Jibi har flera goda vänner bland de andra hundarna – där han tydligt föredrar tikarna . Han bor i en mindre inhägnad med Dina som också är med i vårt adoptionsprogram. Jibi har även träffat några av de katter som också omhändertagits och mötet har gått bra. Jibi har funnit dem ganska underliga och inte värda att lägga mycket energi på.

Till vår härlige Jibi söker vi nu ett varmt välkomnande hem där han får bli en uppskattad kamrat och följeslagare. Han kan tänka sig bo som ensam hund i ett hem där man har mycket tid att ägna honom – alternativt med en trevlig tik. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet.
%d