Jason – Hundhjälpen

Född: 2014 sep
Kön: Hane
Höjd: 50 cm
Längd: 50 cm
Hals: 48 cm
Bröst: 69 cm
Vikt: 20 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-05-24
Senast uppdaterad: 2019-01-20
Ankom Sverige:


Jason höll till utanför en liten restaurang i staden Cernavoda. Kanske något ätbart kastades i soptunnorna utanför -som kunde hålla en svältande hund vid liv ytterligare en dag. Folk som besökte restaurangen irriterade sig på att han höll till där och begärde att han avlägsnades. Restaurangägaren ringde till hägnet och krävde att få hunden hämtad. Alternativet var att han skulle måsta vidta egna åtgärder, vilket hade resulterat i Jasons död. När man ryckte ut från hägnet såg man genast Jason på gatan där han sades bruka hålla till. Han var lite skeptisk till infångandet, men säg den svältande hund som kan motstå något riktigt gott. Hägnets hundfångare har en mängd olika knep för att fånga in även den mest motsträviga hund – så Jason var en förhållandevis enkel match. Han var utsvulten och trött så efter ankomsten till hägnet och en skål god mat somnade han och snarkade så det hördes utanför byggnaden. Veterinären tittade till honom och fann inga allvarliga skador. Jason vilade ut, åt som en mindre häst – och återfick sin hälsa och sitt goda humör. Nu hägrar ett bättre liv, som älskad familjehund i Sverige där svält och faror inte existerar. Här har vi vår stilige Jason!

Jason är en kille som gillar att ha koll på omgivningen. Han spanar ut från sin inhägnad för att snabbt upptäcka människor som närmar sig eller något annat intressant. Han framstår som mycket vaksam och intelligent, en kille som med fördel i Sverige kan ägna sig åt något som kräver lite hjärn-gympa som t ex nosework. Han är även en mycket pigg och aktiv grabb som kommer att stortrivas i de svenska skogarna och ute på vidderna. Jason hälsar glatt på oss när vi träffas. Han blir översvallande lycklig när han förstår att nu blir det roliga saker av. Vi traskar först runt i hägnet i koppel en stund – inte med någon vidare stil men med stor glädje och entusiasm. Det är otroligt vad mycket det finns att snusa på. I lekparken är redan några tikar i samma storlek och Jason ansluter glatt till gruppen. Glädjen är ömsesidig och hundarna springer tills orken tar slut. Då är det svala gräset bredvid oss en skön viloplats. Vi tar ett litet personligt snack där vi förklarar för Jason att vi ska hjälpa honom till en bättre framtid, alltmedan han uppmärksamt tittar oss i ögonen.

Till vår stilige Jason söker vi nu ett varmt välkomnande evighetshem där han får bli viktigast i världen och där aktivitet med hund står på den dagliga agendan. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet. Jason kan tänka sig bo som ensam hund i ett hem där han får mycket uppmärksamhet, men även tillsammans med en glad, stabil tik i liknande / större storlek. Inga katter.


 


%d bloggare gillar detta: