Jason – Hundhjälpen

Född: 2014 sep
Kön: Hane
Höjd: 50 cm
Längd: 50 cm
Hals: 48 cm
Bröst: 69 cm
Vikt: 20 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2500 kr
Övrig information: Jason finns hos fodervärd i Örebro där han gärna tar emot intresserade.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-05-24
Senast uppdaterad: 2019-05-18
Ankom Sverige: 2019-05-07


I Sverige:
Vår härlige Jason anlände till sin fodervärd – promenerade in – och gjorde sig hemmastadd direkt. Så här berättar fodervärden:

”Jason är väldigt en väldigt glad och lekfull hund. Han fullkomligt älskar att få gos och massage och ligger gärna i knät och njuter. Han har sin fasta plats i sängen när vi sover såklart. Han går jättebra i koppel, drar ingenting. Jason är lugn i närheten av andra hundar och går gärna promenader med hundkamrater. Han har även haft besök här inne i huset utav grannens katt utan problem.
Jason är en väldigt trogen och lyhörd hund som gärna följer en runt i huset och hela tiden vill vara nära. På promenader tittar han ofta upp på mig och kollar så att jag hänger med och blir överlycklig om han då får sig några strykningar över ansiktet. Men det är heller inga problem för mig att lämna huset och gå till affären en stund, då ligger han i sängen och slappar.
Utomhus njuter Jason av att strosa i skogen. Stadsliv är lite skrämmande med alla nya människor och nya ljud. I sitt nya hem önskar jag Jason mycket kel och mys, varvat med äventyr i markerna. Han älskar närhet och vill göra sitt bästa. Inget stadsboende och inga småbarn”.

Bakgrund:
Jason höll till utanför en liten restaurang i staden Cernavoda. Kanske något ätbart kastades i soptunnorna utanför – som kunde hålla en svältande hund vid liv ytterligare en dag. Folk som besökte restaurangen irriterade sig på att han höll till där och begärde att han avlägsnades. Restaurangägaren ringde till hägnet och krävde att få hunden hämtad. Alternativet var att han skulle måsta vidta egna åtgärder, vilket hade resulterat i Jasons död. När man ryckte ut från hägnet såg man genast Jason på gatan där han sades bruka hålla till. Han var lite skeptisk till infångandet, men säg den svältande hund som kan motstå något riktigt gott. Hägnets hundfångare har en mängd olika knep för att fånga in även den mest motsträviga hund – så Jason var en förhållandevis enkel match. Han var utsvulten och trött så efter ankomsten till hägnet och en skål god mat somnade han och snarkade så det hördes utanför byggnaden. Veterinären tittade till honom och fann inga allvarliga skador. Jason vilade ut, åt som en mindre häst – och återfick sin hälsa och sitt goda humör. Nu hägrar ett bättre liv, som älskad familjehund i Sverige där svält och faror inte existerar.


Bilder från Sverige:


%d bloggare gillar detta: