James och Grace – Hundhjälpen

James (Andreas)
Född: 2011, maj
Kön: Hane
Höjd: 48 cm
Längd: 45 cm
Hals: 42 cm
Bröst: 67 cm
Vikt: ca 19 kg
Kastrerad: Ja
Grace (Aruna)
Född: 2013, mars
Kön:  Tik
Höjd: 61 cm
Längd: 61 cm
Hals: 41 cm
Bröst: 72 cm
Vikt: 27 kg
Kastrerad: Ja

Överlåtelsekostnad: 3000 kr
Övrig information: Placeras endast tillsammans

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2022-11-20
Senast uppdaterad: 2022-12-06
Ankom Sverige: James 2018-11-18, Grace 2019-06-27


Då förutsättningarna drastiskt förändrats i Graces och James hem står de nu inför en situation där de måste flytta. Så här berättar ägarna om sina fina hundar:
”James är en glad charmör med enorm personlighet, lite blyg i första kontakten med människor både utomhus och inne och vill gärna gå fram själv för att ta kontakten först och det låter vi alltid honom göra. Efter godkännande så är han som vilken kelgris som helst och vill gärna bli klappad och vara i centrum, så klart!
Han är en väldigt lugn och smart kille, busig på sitt eget sätt (detta är en hund med humor), kärleksfull, lojal och älskar att ligga i solen i trädgården och bara vara så fort han får tillfälle. Han är och har alltid varit en fri själ och älskar friheten att få gå ut och in som han vill från hus till vår trädgård, det älskar han.
Som jag skrev innan så är detta en väldigt harmonisk kille och han trivs som bäst med ro och harmoni och han sprider väldigt rofylld energi kring sig och trivs väldigt mycket med våra tonåriga killar och vår vuxna dotter. Han har ett speciellt band till sina familjemedlemmar i nuläget, då vi är en väldigt lugn familj överlag och han har fått full tillit för oss. James har artros på ena benet, veterinär har ordinerat fler rundor men korta sådana pga detta.
Han går bra med våra katter och han sköter sina toalettbestyr utomhus, aldrig inomhus. (har aldrig hänt)

Vi önskar en familj till James som sätter denna fantastiska hund i centrum och gärna till ett äldre par eller till någon med äldre barn då han ska ha ro kring sig. Han är väldigt beroende av sin livspartner Grace-som han älskar över allt annat och de har väldigt starka band till varandra så det hade varit optimalt att han får leva sina sista år med henne.
Vi önskar tillgång till trädgård så att han kan få ligga ute i solen och njuta av livet och eftersom han ska ha korta men oftare rundor, så är det önskvärt att han kommer till någon som kan ge honom den tiden.
Han går bra med andra hundar och givetvis vid hundmöten men trivs inte med hundar som har lite högre energi, då går han undan.

Grace är en pärla. Snäll, godmodig, älskar att leka och söka, social, livsglad, lättlärd, kärleksfull, kelig, trofast och lojal. Hon tar alltid initiativet att gå fram till människor och hälsa så fort hon kan och vill vara nära hela tiden, vart vi än är.
Så otroligt godhjärtad och snäll! Hon bemöter alltid människor med massvis med pussar och kärlek och det råder inget tvivel om att den här tjejen älskar människor.
Oerhört lojal mot sin familj och ser till att alla har det bra. Hon vaktar men bara med ett skall om hon hör att någon befinner sig vid ytterdörren, det är allt. Hon är väldigt smart, lystrar direkt på allt vi säger och hon svarar väldigt bra på positiv inlärning och har lärt sig mycket här genom åren. Grace kan känna sig lite osäker inför möten med okända hundar. Hon kan de vanligaste kommandona och hon lär sig otroligt snabbt, ibland utan vår hjälp.
Därav vill vi att hon kommer till en familj med äldre lugna barn eller inga alls, helt enkelt.
Hon älskar att vara ute i naturen, så lite vandringar gör henne absolut gott- men även i hennes fall så ska de vara fler men korta. Hon har också tillgång till trädgård idag vilket hon älskar så det är önskvärt i hennes nya hem.
Hon går bra med katter och är rumsren.”

Grace och James är varandras allt och ska fortsätta sina liv tillsammans. De är varandras trygghet och har oerhört starka band.

Detta gäller för det framtida hemmet:
– Hem i lugn, gärna lantlig miljö. Inhägnad trädgård önskvärd.
– Inga unga barn, gärna bara vuxna.
– Lugn livsstil, ingen hög kravnivå utan en vänlig samvaro.
– Förståelse för äldre hundars behov.
– Gärna hem utan andra hundar. Finns hund ska den vara lugn och vänlig.
– Grace och James placeras endast tillsammans.%d