Iris och Saga – Hundhjälpen

Iris
Född: 2016, dec
Kön: Tik
Höjd: 32 cm
Längd: 33 cm
Hals: 23 cm
Bröst: 38 cm
Vikt: 3,3 kg
Kastrerad: Nej
Saga
Född: 2016, dec
Kön:  Tik
Höjd: 31 cm
Längd: 31 cm
Hals: 22 cm
Bröst: 35 cm
Vikt: 2,5 kg
Kastrerad: Nej

Överlåtelsekostnad: 7500 kr tillsammans
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2022-09-03
Senast uppdaterad: 2022-09-10


Iris och Saga är två små svenska dvärgpudlar. Flickorna är systrar och har levt hela sitt liv tillsammans och i en ganska begränsad miljö där de på senare tid vistats mest inomhus. Matte var en äldre dam som med tilltagande demens inte längre klarade av att ta hand om sina hundar – släktingar ingrep och kontaktade Hundhjälpen. Iris och Saga finns nu i ett fantastiskt jourhem där de får börja upptäcka det roliga med att vara hund. De var vid ankomsten båda underviktiga men börjar nu lägga på sig lite vikt. De får gå roliga promenader ute i skog och mark och har flera hundkamrater att umgås med. Båda tyr sig till såväl jourmatte som jourhusse och är väldigt kärleksfulla.

Så här berättar jourmatte:
”Iris och Saga är två mycket trevliga hundar som inte gör mycket väsen av sig – de är nöjda bara de får vara med. Helst vill de vara nära – hela tiden – gärna sitta båda i famnen samtidigt. På natten sover de bredvid mig och de bör även få sova nära i sitt nya hem då de verkligen uppskattar det – samt tryggheten av närheten. Att vara ensamma hemma är däremot inte så uppskattat – de har tydligen inte heller tidigare varit lämnade. Vi tränar korta stunder men man bör i det nya hemmet tillbringa så mycket tid som möjligt med dem. Vi har flera hundar i hemmet där den yngsta försökt få till lite gemensam lek men han har ännu inte lyckats. Katter finns också i hemmet – roliga att springa efter ibland men på det stora hela helt ok och en vänskap håller på att etableras. Dagens höjdpunkter är promenaderna i skogen. Möten längs vägarna med fordon, hästar och människor är inga problem.”

För våra små sötnosar Iris och Saga söker vi nu evighetshemmet som bör vara lite lugnare beläget. Finns egen täppa / trädgård skulle det vara väldigt uppskattat. Inte de minsta barnen hemmavid. Finns hund ska den vara liten. Att ha i åtanke – dessa två små damer har inte haft det så lätt på senare tid – kravnivå ska hållas låg. De behöver få trygghet – få blomma ut – och få börja ta för sig i egen takt. OBS – DE PLACERAS ENBART TILLSAMMANS.%d