Ilie – Hundhjälpen

Född: 2014 okt
Kön: Hane
Höjd: 60 cm
Längd: 63 cm
Hals: 45 cm
Bröst: 70 cm
Vikt: 26 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-07-22
Senast uppdaterad: 2018-06-02
Ankom Sverige:


Ilie tillsammans med kamraten Tina hämtades med bil till hägnet. Man fick där en oktobermorgon ett ilsket samtal från kommunen. Folk i ett bostadsområde hade klagat på två hundar som höll till där – de kände sig ”besvärade”. Att kontakta för att få ”hjälp” till hundarna hade inte slagit dem in, det enda som gällde var att få bort dem. Från kommunens sida krävde man ett snabbt avlägsnande av de två. Då är det inte att fundera – utan bara att hoppa in i bilen och hoppas man lyckas med infångandet. Det finns bland personalen särskilda ”hundfångare” som besitter alla de knep för att fånga in även den bångstyrigaste hund. Nu var Ilie och Tina inte något större problem – de var helt enkelt för svaga för att orka hålla sig undan. Ilie var ordentligt skärrad – och skakade av rädsla i bilen hela vägen till hägnet. Där togs han emot med vänlighet och omtanke och inte minst med mat. Vi tror att Ilie tidigare har behandlats mycket illa av människor, något som tyvärr inte är ovanligt för de stackares hundar som bor på de rumänska gatorna. Tilläggas bör att många ägda hundar på samma sätt behandlas grymt. Hägnet är inte en gynnsam miljö för en blyg grabb och Ilie behöver få resa därifrån snarast för att i en nu miljö påbörja ett nytt liv. Sverige – var finns Du som kan ge Ilie en chans han behöver!

Vår svenska Eva arbetade i somras med just Ilie och tog honom till sitt hjärta. Visst var han osäker i början – men ett frö såddes till tilltro och förhoppning. Ilie tog också Eva till sitt hjärta och tog så småningom godis från handen och såg fram emot hennes besök. Lite inledande koppelträning påbörjades i lekparken och båda gladdes åt de framsteg som gjordes. Den ordinarie personalen har inte tillräcklig tid att avsätta för en hund som Ilie – så hans hopp om ett bättre liv står nu till ett varmhjärtat hem i Sverige. Här finns en enorm potential som behöver få komma fram. Ett varmt, klappande hundhjärta och en stor önskan att få tillhörighet. Ilie är en klipsk och lyhörd grabb som kommer att tillgodogöra sig det nya livet. Han har många kamrater bland de andra hundarna och är med i de upptåg som förekommer. Han älskar att springa fritt i lekparken med vännerna. Det finns även en stillsam sida där Ilie lugnt kan ligga och betrakta
det som sker i omgivningen. Hans ger ett mycket intelligent intryck och under den lite försiktiga ytan ryms en stor portion nyfikenhet.

Till vår vackre Ilie söker vi nu ett lugnt och välkomnande hem där Ilie får fortsätta sin positiva utveckling i egen takt. Hemmet ska vara beläget i lugn miljö och det bör inte finnas små barn i hemmet. Ilie vill bo med en stabil hundkamrat som kan vara hans förebild i alt det nya. Han har också träffat katter i hägnet och kan i framtiden bli god vän med en sådan. 

 

%d