Ida – Hundhjälpen

Född: 2010 maj
Kön: Tik
Höjd: 32 cm
Längd: 34 cm
Hals: 26 cm
Bröst:
Vikt: 6 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2500 kr
Övrig information: Ida finns för omplacering i Örebro, där hon gärna tar emot intresserade. Hennes rumänska namn var Liana, omdöpt i Sverige.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-12-30
Senast uppdaterad: 2017-12-30
Ankom Sverige: 2015-09-27


Text från Rumänien:
Lilla Liana hittades vid järnvägsstationen i staden Cernavoda tillsammans med Diana – en annan liten hund i samma ålder, ev en syster. Liten som Liana är hade hon knappt hamnat där av sig själv – även om många större hundar verkar söka sig dit. Troligtvis har någon dumpat henne – och Diana – vid stationen och kanske tänkt att någon resenär skulle ta henne med sig – vilket givetvis inte hände. När hägnets personal fick syn på henne irrade hon planlöst omkring tillsammans med Diana, helt skräckslagen. Då det var en iskall decemberdag stoppade chauffören in båda småttingarna under sin jacka under färden till hägnet. Liana var inledningsvis väldigt rädd för alla i personalen, men med tiden har hon förstått att alla vill henne väl och numera viftar hon glatt på sin lilla svans när den kvinnliga personalen närmar sig. Hon är väldigt rädd för män – så troligt är att det finns tråkiga erfarenheter.

Liana är en väldigt rar och snäll liten flicka – med mycket försiktig inställning till allt nytt, människor och företeelser. Pratar man bara lugnt och vänligt och ger henne lite tid – så spirar en försiktig vänskap. Hon tackar efter lite tvekan ja till en liten hundgodis och njuter när man stryker henne över den lena pälsen. Inga hastiga rörelser utan ett lugnt rörelsemönster får henne att känna sig trygg i vår närhet. Hon trivs bland de andra lite mindre hundarna – större hundar som är lite burdusa kan skrämma henne. Med de mindre leker hon glatt. Liana har träffat katter som bor i hägnet och hälsat vänligt på dem. Till våra rara, lilla Liana söker vi nu ett mycket lugnt och kärleksfullt hem där hon får bli viktigast i världen, gärna hos en dam som har mycket tid att ägna henne. Hemmet får inte vara alltför centralt beläget och barn under tonåren får inte finnas. Liana kan gärna tänka sig att dela hem med en liten, trygg hundkamrat som kan hjälpa henne tillrätta i det nya livet. En snäll katt är också trevligt sällskap.


Text från Sverige
December 2017:

Ida ( f d Liana ) är en liten, sockersöt tik som nu tyvärr måste omplaceras då matte insjuknat svårt. Ida är en lite försiktig hund med stor integritet. Hon stortrivs i den inhägnade trädgården i hemmet där hon sommartid gärna ligger i solen och njuter. Vinter och snö är ingen höjdare, så då är hon snabb att komma in igen. Ida tillbringar dagarna kring matte och har full koll på vad som händer hemmavid. Hon trivs med ”närhet med lite avstånd” men smyger varje natt upp till matte i sängen. Ida var mycket ängslig vid ankomsten till Sverige och har ännu en bit kvar på vägen till trygghet. Hon är en mycket älskad liten hund. Idas nya hem ska vara lugnt, utan små barn. Hon kan bo som ensam hund om man har mycket tid att ägna henne – och annars tillsamman med en lite mindre, snäll hundkamrat eller en katt. En inhägnad trädgård / täppa är ett måste. Ida har inga speciella aktivitetskrav men kräver en trevlig och gynnsam hem-miljö samt kärleksfulla och förstående människor.


Detta bildspel kräver JavaScript.


%d bloggare gillar detta: