Hyacinth – Hundhjälpen

Född: 2015 apr
Kön: Tik
Höjd: 54 cm
Längd: 52 cm
Hals: 37 cm
Bröst: 67 cm
Vikt: 20,4 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-04-11
Senast uppdaterad: 2018-04-11
Ankom Sverige:


En vacker aprilmorgon förra året upptäckte personalen vid det nu stängda gamla hägnet i centrala Cernavoda en hund fastbunden vid staketet. Hyacinth hade haft tur. Någon hade under mörkrets timmar knutit fast henne där och som ett under hade de frigående hundarna, ”vaktpatrullen”, inte attackerat henne. Det kan vara en person som tröttnat på ansvaret eller kanske var i färd med att flytta. Vi får ändå vara tacksamma att Hyacint inte lämnades att klara sig själv i obygden, ett öde som drabbar så många hundar i Rumänien. Personen hade oavsett inte engagerat sig nämnvärt i hundens väl – hon var tunn och svag. Hyacinth fick samma dag besöka veterinären för en första bedömning och därefter flytta in i karantänen på kliniken. Idag är hon en livfull och gladlynt tjej som är mycket förtjust i sina skötare – och gärna i framtiden fördelar sina kärleksbetygelser bland medlemmarna i den framtida familj hon så önskar sig. Vi presenterar här för Hundhjälpens alla vänner vår finaste Hyacinth, som sett så många kamrater flyga till nya hem och nu ivrigt väntar på sin egen biljett!

Vår vackra Hyacinth är en väldigt gladlynt och lekfull tjej. Finns ingen ledig människa i närheten som ställer upp – så leker hon glatt själv med bollar, repknutar eller annat som står till buds. Hon älskar att få sträcka ut lite i lekparken och vi ser henne som en framtida äventyrerska i våra svenska marker. För en pigg och aktiv hund som Hyacinth är hägnlivet inte särskilt roligt. Utrymmet är så begränsat och människorna så upptagna. Hyacinth är en social och lättillgänglig hund med ett stort kontaktbehov. Hon tar själv initiativ till möten och strålar av glädje och energi när någon har tid att ägna henne. Hon busar och leker även med hundkamraterna som hon har en god relation till. I dagsläget bor hon tillsammans med vår stilige Ilie. När de två busar till det i lekparken flyger grästuvorna åt alla håll. Vi tror att hon i sitt nya hem även kommer att kunna bli god vän med en hundvan katt.

Till vår vackra Hyacinth söker vi nu ett livslångt, varmt välkomnande hem där friluftsaktiviteter ofta står på agendan. Hyacinth kan tänka sig bo som ensam hund i ett hem där man har mycket tid att ägna henne, men hon kan även dela hemmet med en glad och positiv hundkamrat. Inga barn under skolåldern.%d bloggare gillar detta: