Honey – Hundhjälpen

Född: 2011 feb
Kön: Hane
Höjd:
Längd:
Hals:
Bröst:
Vikt:
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 3500 kr
Övrig information: Honey finns för omplacering i Växjö där han gärna träffar intresserade. Mått kommer inom kort, Honey är en stor hund.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-12-16
Senast uppdaterad: 2018-01-02
Ankom Sverige:


Honey är ursprungligen inte en Hundhjälpen-hund utan kommer från ett mindre, privat hägn i Rumänien. Han hade hittats påkörd med ett svårt skadat bakben som tyvärr måste amputeras. Honey levde sedan flera år på en mindre yta. Livet var otroligt enahanda och tillvaron var svår. Honey fick få möjligheter att röra på sig. En svensk kvinna hade för flera år läst om honom på nätet och upptäckte honom igen våren 2017. Hon förfasades över att han fortfarande levde under dessa förhållanden och beslöt adoptera honom. Honey kom således till Sverige och älskade tillvaron från första stund. Matte insjuknade dock och orkade inte ta hand om honom, varpå hon kontaktade oss.

Julafton till ära så hade finaste Honey gjort i ordning sig till en riktig julhund!

Då vi vid detta tillfälle tog tillbaka en Hundhjälpen-hund beslöt vi att hjälpa även Honey som inte hade någon organisation i ryggen som kunde hjälpa. Denne godmodige gentleman finns nu hos en fodervärd i Växjö men väntar på att bli upptäckt av en alldeles egen matte eller husse. Honey är en fantastisk hund som utan tvivel kommer att bringa sitt nya hem glädje i mängd. Vi önskar att det nya hemmet ligger i marknivå och att det finns en inhägnad trädgård där han kan få strosa runt. En handikappad hund ska inte vara hänvisad till enbart koppelpromenader. I hemmet bör inte finnas barn under skolåldern. Honey trivs bra med andra hundar och har även med fint resultat träffat katter.

Så här berättar Honeys fodervärd: ”Honey, den charmigaste och mest okomplicerade hund vi har. Han har så mycket kärlek att ge och är så tacksam för livet, han är nöjd med en mjuk säng, tuggben och massor med kärlek och mys. Oavsett om han känner en eller inte så kommer han med sitt stora vänliga huvud och trycker in det under armen och vilar i knät och vill bli klappad. Han är en fin och stor herre på 6 år som gått ihop med alla hundar här utan problem, och är glad åt människobesök med. Fungerar troligen med äldre barn då han är mycket vänlig. Han vaktar inte sin mat mot mig men lite mot hundarna, och han är väldigt matglad, vilket gör det lätt att få en positiv relation med honom. Han är lyhörd och mjuk i sinnet och måste komma till en mjuk person eftersom hans personlighet är försiktig och genomsnäll.

Han kräver inga längre promenader, man får gärna ha trädgård och bo i markplan, men man får hålla koll på maten bara eftersom extra tyngd sliter när man har tre ben. Är van att vara hemma ett tag ”själv” (med hundsällskap) och fixar det fint. Han behöver tillskott och att man passar på att massera lite mjukt när man ändå myser vid tv:n. Hans allmäntillstånd är gott trots ett mycket tråkigt förflutet.


 


%d bloggare gillar detta: