Homer – Hundhjälpen

Född: 2020, nov
Kön: Hane
Höjd: 51 cm
Längd: 56 cm
Hals: 33 cm
Bröst: 61 cm
Vikt: 13 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5800 kr
Övrig information: Finns i jourhem i Göteborg. Observera att mått och vikt är vid 6 månaders ålder och Homer kommer att växa ytterligare.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2021-05-16
Senast uppdaterad: 2021-05-16
Ankom Sverige: 2021-06-18


Rumänien ligger långt söder om Sverige, men man har varje år en ordentlig vinter med kyla och snö – den tid då många svaga gatuhundar dukar under om de inte hittar värme och skydd. Tiken Hanna hade en tuff uppgift att mitt i farliga Cernavoda försöka hålla två små valpar vid liv under ett buskage. Snön vräkte ner och en förbipasserande förbarmade sig och kontaktade SaveTheDogs. Man förstod genast att de små var i yttersta fara då natten skulle bli kall. Hanna och hennes två valpar, Homer och Marge hämtades snabbt in till Footprints of Joy och i värmen inne på kliniken serverades de det godaste och rikligaste de hittills i sina liv någonsin fått. Hanna var väldigt medtagen av att ha fått kämpa för sina små. Homer och Marge var tunna men ändå på gott humör när de väl ”tinat upp” efter vistelsen i snödrivorna. Den lilla familjen isolerades inne på kliniken – precis som alla inkommande hundar gör – tills veterinären ger klartecken på att hundarna är friska och alla vaccinationer gjorda. ”Handsome and smart” beskriver Homers favoritperson honom – och visst stämmer det. Nu söker vi ditt framtida hem, Homer!

Homers första tid vid Footprints of Joy var ingen höjdare – han var rädd och tillbakadragen och man började undra hur detta skulle gå. Sedan svängde allt över en natt och Homer framstod plötsligt som en oerhört kärleksfull, närhetstörstande och nyfiken grabb som älskade att få stå i centrum. Han möter personalen med glädje och entusiasm och ställer upp på lek, bus och stilla närvaro – och de så roliga promenaderna där han stolt traskar runt. Homer utforskar gärna sin omgivning och älskar att få nya leksaker att undersöka. Han har kvickt lärt sig hur man bemästrar träningsutrustningen i lekparken och clownar sig gärna mellan sina stordåd. Homer kommer att stortrivas i ett hem där man beger sig ut på äventyr i naturen och där han även får ägna sig åt lite tankearbete. Han delar inhägnad med systern Marge och en till valp med vilka han har en bra relation. Han har träffat några andra unga hundar och kommit bra överens med dem. Vi tror att han med sitt trevliga sätt även kommer att kunna bli god vän med en hundvan katt. Åsnorna i hägnet var dock en smärre chock – de lät så illa. Till vår fantastiske Homer söker vi nu ett varmt välkomnande hem där han får bli hemmets ”stjärna”. Inte city-läge. Homer bor gärna med en trygg och snäll hundkamrat som kan hjälpa honom tillrätta i det nya livet.


 


%d bloggare gillar detta: